image

Britten infiltreerden Tor om Silk Road-gebruikers te identificeren

zaterdag 12 oktober 2013, 15:20 door Redactie, 0 reacties

Het hoofd van de Britse National Cyber Crime Unit (NCCU) zegt dat zijn eenheid Tor infiltreerde om gebruikers van online drugsbazaar de Silk Road te identificeren. Vorige week werd de Silk Road door de FBI gesloten en het vermeende meesterbrein opgepakt.

De drugsbazaar bood allerlei verdovende middelen aan die gebruikers via Bitcoin konden betalen. Ook in Nederland arresteerde de politie twee dealers die op de website actief waren. De Silk Road was alleen via het Tor-netwerk toegankelijk. De Tor-anonimiseringsdienst laat internetgebruikers onder andere hun IP-adres verbergen.

Infiltreren

"Tor zal zich ontwikkelen en zich opnieuw beveiligen", zegt Andy Archibald, hoofd van de NCCU tegenover de BBC. "Het succes dat we hadden betekent niet dat we via dezelfde manier en dezelfde aanpak ook toegang tot andere criminele fora kunnen krijgen." Agenten van de NCCU zouden inmiddels verschillende gebruikers van de Silk Road hebben geïdentificeerd.

Volgens Archibald moet er continu worden gezocht om deze fora te vinden en ze te identificeren, om ze vervolgens te infiltreren. "Het is niet zo omdat we in dit geval Tor wisten te infiltreren, dat we het de volgende keer weer kunnen doen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.