image

Google Chrome-malware gebruikt nieuwe truc

zaterdag 12 oktober 2013, 16:23 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers van Microsoft hebben verschillende kwaadaardige extensies voor Google Chrome ontdekt die een nieuwe truc toepassen om handmatige detectie en verwijdering te voorkomen. De kwaadaardige extensies stelen inloggegeven voor Facebook, Twitter en YouTube .

De gekaapte accounts worden gebruikt voor het verspreiden links, advertenties en het plaatsen van berichten. Daarnaast wordt verkeer van verschillende websites naar een andere server doorgestuurd. De extensies beschikken over een tool genaamd "Redichrextor", die ervoor zorgt dat gebruikers Chrome-browseruitbreidingen niet kunnen bekijken, aanpassen, verwijderen of deinstalleren.

Verwijderen

Zodra gebruikers de pagina met geïnstalleerde extensies willen bekijken worden ze naar de Chrome Webstore of Google.com doorgestuurd, of wordt er een nieuwe tab geopend. Deze nieuwe truc maakt het lastig om de malware handmatig te verwijderen, hoewel een virusscanner er geen moeite mee zou moeten hebben, aldus Jonathan San Jose van het Microsoft Malware Protection Center.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.