image

Man veroordeeld wegens aanpassen andermans reacties

maandag 14 oktober 2013, 17:23 door Redactie, 8 reacties

Een 38-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden wegens het aanpassen van reacties op de sociale netwerksite SodaHead.com die hij racistisch of homofobisch vond. Michael Pullen hackte naar eigen zeggen alleen accounts van intolerante gebruikers.

Hij verving de berichten waar hij het niet mee eens was met teksten als: "I’m super fancy. Why don’t you call me fancy pants?". Hoewel het hacken van de accounts slechts tijdens een periode van twee weken plaatsvond, trok Pullen wel de aandacht van de Secret Service.

Schadevergoeding

"Het was alleen bedoeld om grappig te zijn", aldus de Amerikaan, die in 2009 door zijn toenmalige werkgever werd ontslagen. Uit verveling en doordat hij geen nieuwe baan kon vinden werd hij een fervent gebruiker van de website, waar hij zich zorgen over de toon van de reacties maakte. Na een paar maanden actief te zijn ontdekte hij een bug in de website waardoor hij accounts van anderen kon overnemen.

Vervolgens besloot hij intolerante gebruikers met conservatieve opvattingen te hacken. In maart 2010 werd de Amerikaan al door de FBI ondervraagd, maar pas vorig jaar november werd hij aangeklaagd. Naast zijn gevangenisstraf moet hij het bedrijf achter SodaHead.com een schadevergoeding van 21.000 dollar betalen. De website zou elke maand 6,9 miljoen unieke bezoekers hebben.

Reacties (8)
14-10-2013, 17:36 door Anoniem
Was zijn hoedje toch niet wit genoeg. Jammer joh.
14-10-2013, 18:11 door Anoniem
5 maanden cel maar liefst,en 21000 dollar schadevergoeding betalen.Kijk,zo kan het ook.Daar kan Nederland nog een voorbeeld aan nemen hoe je cybercrime echt tegengaat.Dat doet men niet met flut-taakstrafjes en een vermanend vingertje.5 maanden cel,als de Nederlandse hackers dat zouden krijgen dan was t gauw afgelopen met al dat gehack. Dat iets KAN (bijv.middels een gat in de beveiliging of software) betekend nog niet dat het ook MAG! Dus hackers,kom niet bij de rechter met de smoes: "ach ja,ik zag daar toch een mooi lek in de software en jaaaaah ik kon de verleiding echt niet weerstaan edelachtbare".
14-10-2013, 19:07 door schele
Ben ik nou de enige die dergelijke strapatsen geen veroordeling waard vind?
14-10-2013, 19:35 door wica128
Door schele: Ben ik nou de enige die dergelijke strapatsen geen veroordeling waard vind?
Nee, hoor.

Maar misschien als die de bug gemeld had, dat die wat $$ kunnen krijgen ipv de vrijheid van mening op deze manier de kop in te drukken. :)
14-10-2013, 19:44 door Anoniem
Door schele: Ben ik nou de enige die dergelijke strapatsen geen veroordeling waard vind?

Die fratsen zijn hier niet strafbaar, zie artikeltje van Arnoud
http://blog.iusmentis.com/2011/06/15/is-identiteitsdiefstal-strafbaar/

Het toegang krijgen tot de andere accounts misschien wel
http://nl.wikipedia.org/wiki/Computervredebreuk

Dus zo'n zware veroordeling nee?, was hij netjes/repsectvol bezig? Dat ook zeker niet.
14-10-2013, 20:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-10-2013, 22:41 door Anoniem
Hoewel het hacken van de accounts slechts tijdens een periode van twee weken plaatsvond, trok Pullen wel de aandacht van de Secret Service.
Het zou mij niet verbazen als die kerel toevallig net de account van "de verkeerde" - "intolerante gebruiker(s) met conservatieve opvattingen" gehakt heeft ;]
15-10-2013, 06:19 door Anoniem
Kijk en je ziet al gelijk het mooie van hoe PRISM (en/of Echelon) eigenlijk werkt.
Zonder dat soort programma's was het de NSA vast niet gelukt deze persoon te pakken.
Ik blijf me verbazen over waar die Amerikanen hun prioriteiten leggen.
Voor mij staat dit gelijk aan het tekenen van snorren en brillen op posters, maar dat zal in de VS ook wel een idioot zware straf krijgen.
Ik denk dat hij inderdaad "net het account van "de verkeerde" - "intolerante gebruiker met conservatieve opvattingen" gehackt heeft".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.