image

Yahoo gaat SSL standaard inschakelen voor webmail

dinsdag 15 oktober 2013, 11:44 door Redactie, 2 reacties

Als laatste grote webmailprovider gaat Yahoo volgend jaar eindelijk standaard SSL voor webmail inschakelen. Daardoor wordt al het e-mailverkeer tussen de gebruiker en de mailserver van Yahoo versleuteld. Gebruikers konden wel via HTTPS inloggen, maar de rest van de sessie verliep via HTTP.

Daardoor zouden aanvallers, bijvoorbeeld op openbare WiFi-netwerken, allerlei gegevens en e-mails kunnen onderscheppen die onversleuteld via HTTP werden verstuurd. Begin dit jaar maakte de Yahoo de optie om SSL in te stellen beschikbaar voor gebruikers, maar vanaf januari 2014 zal de optie standaard zijn ingeschakeld. Microsoft en Google bieden al jaren een volledige HTTPS-verbinding voor gebruikers aan.

Inlichtingendiensten

Privacyexpert Christopher Soghoian is dan ook teleurgesteld dat Yahoo vier jaar nodig had om HTTPS voor gebruikers standaard in te stellen, iets wat Google al in 2010 deed. "Yahoo's trage vooruitgang op dit vlak is een geschenk voor inlichtingendiensten over de gehele wereld, die grootschalige surveillance van de onbeveiligde e-mails van Yahoo-gebruikers konden uitvoeren", zo laat hij tegenover de Washington Post weten.

Reacties (2)
15-10-2013, 17:05 door Anoniem
Nu ze weten dat alle SSL encryptie toch gekraakt kan worden door de NSA willen ze het eindelijk aanzetten?
Wat lame...
15-10-2013, 18:45 door Anoniem
Ja, en aan de achterkant zetten ze het weer helemaal open voor de NSA...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.