image

19-jarige Brit gearresteerd wegens ontwikkelen malware

dinsdag 15 oktober 2013, 11:56 door Redactie, 3 reacties

De onlangs opgerichte Britse National Crime Agency (NCA) heeft afgelopen zondag een 19-jarige man gearresteerd op verdenking van het ontwikkelen en verspreiden van malware en het aanbieden van diensten waarmee cybercriminelen hun malware konden testen.

De man werd door de National Cyber Crime Unit (NCCU) van de NCA tijdens een lopend onderzoek aangehouden. "De NCA leidt het nationale antwoord op cybercrime, en richt zich met name op activiteiten van individuen en groepen die malware ontwikkelen, verspreiden en gebruiken waarmee computers worden aangevallen en die schade aan bedrijfsnetwerken en bij individuele gebruikers veroorzaken", aldus Steve Pye van de NCCU.

Reacties (3)
15-10-2013, 14:06 door Anoniem
ik vraag me dan altijd af, schrijven ze die dan volledig van scratch of hoe beginnen die daar toch aan? nu ik vind het in elk geval knap en zou trots zijn dat mijn zoon dit zou kunnen op die leeftijd. met beetje bijsturing kan die nog een mooie toekomst in de ict hebben toch?
15-10-2013, 17:03 door Anoniem
Nou mooie toekomst.
16-10-2013, 14:11 door Anoniem
Door Anoniem: ik vraag me dan altijd af, schrijven ze die dan volledig van scratch of hoe beginnen die daar toch aan? nu ik vind het in elk geval knap en zou trots zijn dat mijn zoon dit zou kunnen op die leeftijd. met beetje bijsturing kan die nog een mooie toekomst in de ict hebben toch?
Zou je ook trots zijn op je zoon als hij geen computers maar vrouwen verkracht? Sorry hoor, maar ik vind verheerlijking van criminaliteit echt niet kunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.