image

Britse politie krijgt aparte nationale cybereenheid

maandag 7 oktober 2013, 14:18 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië is vandaag de National Crime Agency (NCA) operationeel geworden, die zich onder andere met de bestrijding van cybercrime gaat bezighouden, waaronder kindermisbruik, maar zich ook zal inzetten voor online veiligheid, zo meldt de NCA.

Vanwege de grote verscheidenheid aan online dreigingen die georganiseerde criminelen veroorzaken of kunnen inzetten, beschikt de NCA over een nationale cybercrime-eenheid. De specialisten die onderdeel van deze eenheid zijn, zijn afkomstig van andere politiediensten en vormen samen technische-, tactische- en onderzoeksteams.

Bestrijding

Hierdoor moet er sneller op nieuwe dreigingen kunnen worden gereageerd en beter met partners worden samengewerkt om zowel cybercrime als misdrijven waarbij cyber wordt gebruikt te verminderen. Voorheen was de aanpak van georganiseerde criminelen en cybercrime vaak fragmentarisch, wat door de introductie van de NCA moet veranderen.

"De nieuw National Crime Agency betekent dat mensenhandelaren, cybercriminelen en drugsbaronnen zich niet meer kunnen verstoppen", aldus minister van Binnenlandse Zaken Theresa May tijdens de lancering van de eenheid.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.