image

Gmail beschouwt Adobe-resetmail als spam

maandag 7 oktober 2013, 13:50 door Redactie, 5 reacties

Vanwege de recente inbraak bij Adobe waar broncode, creditcardnummers en wachtwoorden werden gestolen besloot Adobe klanten te waarschuwen, maar het spamfilter van Gmail beschouwt de waarschuwing om het wachtwoord te resetten als spam. Dat ontdekte blogger Graham Cluley.

"Het is wat teleurstellend om te ontdekken dat Gmail, één van de populairste webmailproviders ter wereld, ten onrechte de waarschuwing van Adobe als spam beschouwt." De e-mail van Adobe heeft als onderwerp "Important Password Reset Information" en stelt dat de ontvanger een nieuw wachtwoord moet instellen.

Spam

Gmail waarschuwt ontvangers dat soortgelijke berichten zijn gebruikt om persoonlijke informatie te stelen en geeft het advies om niet op de links in het bericht te klikken tenzij de afzender bekend is. Waarom Gmail de e-mails als spam beschouwt is onbekend.

Mogelijk komt dit doordat ontvangers de e-mails ten onrechte als spam aanmerken, merkt Cluley op. "Gebruikers moeten altijd voorzichtig met dit soort e-mails zijn, omdat er genoeg phishingmails rondgaan die je op deze manier proberen te misleiden, maar dit is er niet één van."

Image

Reacties (5)
07-10-2013, 20:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 07-10-2013, 20:41
[Verwijderd]
07-10-2013, 22:22 door Anoniem
Ja heel goed dat Google deze mail als phishing bestempelt, de kwaliteit van de detectors wordt kennelijk steeds beter.
Adobe had zich kunnen en moeten bedenken dat een dergelijke mail alle alarmbellen laat rinkelen.
08-10-2013, 09:15 door Anoniem
Als je dan echt een 'veteran of the anti-virus industry' bent zou ik zeggen: 'Post dan toch ook een header!' Zo'n screenshot zegt natuurlijk niks, hoe het eruit ziet zegt natuurlijk niks over of het phishing is of niet.
09-10-2013, 09:51 door Anoniem
Ik heb niet het idee dat ik ooit een account heb aangemaakt bij Adobe; dat maakte het voor mij nog verdachter. Ik heb ook geen idee hoe ik de account zou kunnen aanpassen.
23-11-2013, 03:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb niet het idee dat ik ooit een account heb aangemaakt bij Adobe; dat maakte het voor mij nog verdachter. Ik heb ook geen idee hoe ik de account zou kunnen aanpassen.

Ik ook niet en krijg een mail.. niks doen dan maar ?

groet aad
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.