image

Snapchat deelt soms foto's met opsporingsdiensten

donderdag 17 oktober 2013, 15:56 door Redactie, 0 reacties

De zeer populaire app om foto's mee te delen Snapchat deelt soms foto's met opsporingsdiensten, zo laten de ontwikkelaars in een blogposting weten. Snapchat laat gebruikers foto's uitwisselen, die zodra bekeken meteen verwijderd worden.

Ongeopende foto's blijven echter 30 dagen op de servers van Snapchat bewaard voordat ze automatisch worden verwijderd. Naast de foto's die na het bekeken direct verwijderd worden, kunnen gebruikers ook foto's met meerdere mensen delen. Deze foto's die via Snapchat Stories worden gedeeld, zijn voor een periode van 24 uur zichtbaar voordat ze verdwijnen.

Opsporingsdiensten

De foto's van Snapchat Stories en de ongeopende foto's zijn door Snapchat op te vragen en kunnen met opsporingsdiensten worden gedeeld. Daarnaast komt het voor dat opsporingsdiensten Snapchat verzoeken om foto's een bepaalde tijd te bewaren, bijvoorbeeld als er wordt overwogen om gerechtelijk bevel voor het verkrijgen van de foto's uit te vaardigen.

Slechts twee mensen bij Snapchat hebben toegang tot de tool voor het handmatig ophalen van ongeopende foto's, namelijk de CTO en medeoprichter Bobby Murphy die de tool programmeerde en Micah Schaffer, verantwoordelijk voor "Trust & Safety".

Sinds mei van dit jaar ontving Snapchat een dozijn gerechtelijke bevelen waarbij het bedrijf ongeopende foto's aan opsporingsdiensten verstrekte. Elke dag zouden er 350 miljoen foto's via Snapchat worden uitgewisseld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.