image

"57% internetters gebruikt gratis virusscanner"

vrijdag 18 oktober 2013, 13:26 door Redactie, 1 reacties

Het gebruik van gratis virusscanners is het afgelopen jaar sterk gestegen, waarbij 57% van de internetgebruikers een gratis anti-virusprogramma heeft geïnstalleerd, zo blijkt uit cijfers van softwarebedrijf OPSWAT. Het bedrijf verzamelt gegevens over softwaregebruik.

In de Top 12 van meest gebruikte anti-virusprogramma's worden de eerste vijf plekken door gratis virusscanners in beslag genomen, te weten: Avast Free Antivirus (19,5%), Microsoft Security Essentials (18,3%), Windows Defender (7,7%), AVG Anti-Virus Free Edition (6,1%) en Avira Free Antivirus (5,5%). Bij elkaar opgeteld hebben deze gratis oplossingen een marktaandeel van 57%. Een jaar eerder hadden de gratis programma's, zonder dat Windows Defender werd meegeteld, een aandeel van 37%.

Het werkelijke aandeel van gratis virusscanners kan nog veel hoger liggen, aangezien anti-virusprogramma's die vanwege hun kleine marktaandeel niet in de Top 12 verschenen onder één noemer werden ondergebracht. Het gaat hier echter om producten die bij elkaar een aandeel van 21% hebben.

Windows Defender

OPSWAT keek ook naar het gebruik van Windows Defender, dat standaard met Windows 8 wordt meegeleverd, en het gratis Microsoft Security Essentials. Dan blijkt dat een groot percentage van de Windows 8-gebruikers Windows Defender heeft uitgeschakeld en door een ander anti-virusprogramma heeft vervangen.

Van de Windows 8-gebruikers die Windows Defender gebruiken, blijkt dat 65% nog een aanvullend anti-virusprogramma met real-time bescherming gebruikt. Bij Security Essentials is dit juist omgekeerd, waarbij 86% alleen Security Essentials gebruikt, terwijl 14% het combineert met een virusscanner waar real-time bescherming is ingeschakeld.

Image

Reacties (1)
20-10-2013, 00:40 door Anoniemm
MSE, MBAM, Superantispyware of ipv MSE , AVAST Free en wie heeft er nog meer nodig ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.