image

Android-spelletjes monitoren locatie kinderen

vrijdag 18 oktober 2013, 16:14 door Redactie, 0 reacties

Het Roemeense anti-virusbedrijf Bitdefender waarschuwt voor verschillende Android-spelletjes die de locaties van kinderen monitoren, wat in de strijd met een Amerikaanse wet is die stelt dat dit soort informatie niet zonder toestemming van de ouders benaderd mag worden.

Het gaat om de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) waarbij adverteerders alleen met uitdrukkelijke toestemming van de ouders persoonlijke informatie van kinderen onder de 13 jaar mogen benaderen. De aanpassing van COPPA voor mobiele applicaties trad op 1 juli van dit jaar in werking.

Bitdefender ontdekte echter verschillende gratis apps, zoals Kids ABC Games en Educational Puzzles, die gegevens van gebruikers aan derden doorspelen. De opgevraagde informatie is daarnaast niet nodig voor de werking van de apps.

Persoonlijke informatie

"Waarom zou een alfabetspelletje de gps- en netwerklocatie van kinderen vragen?", zegt beveiligingsstrateeg Catalin Cosoi. "Natuurlijk om geld te verdienen, door deze gegevens naar agressieve adverteerders door te sturen. Ondanks de nieuwe wetgeving verzamelen spelletjes voor kinderen nog steeds grote hoeveelheden persoonlijke informatie over kinderen zonder de toestemming van ouders."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.