image

Apple ontkent dat het versleutelde iMessages kan lezen

vrijdag 18 oktober 2013, 17:55 door Redactie, 2 reacties

Apple zegt dat het berichten die gebruikers via het chatprogramma iMessage uitwisselen niet kan lezen, ook al beweerden beveiligingsonderzoekers deze week van wel. Volgens onderzoekers van Quarkslab zou Apple als het wil, of door een overheid wordt gedwongen, de versleutelde berichten kunnen lezen.

De onderzoekers stellen dat de iMessage-berichten wel versleuteld worden uitgewisseld, maar dat het probleem zich in de infrastructuur bevindt die voor de encryptiesleutels wordt gebruikt. Het is namelijk Apple die deze infrastructuur controleert en een encryptiesleutel op elk moment kan wijzigen. Door het uitvoeren van een man-in-the-middle-aanval op twee chattende gebruikers zou het zo de inhoud van iMessage-berichten kunnen lezen.

Theoretisch

Apple ontkent de aantijgingen echter en spreekt van een theoretisch probleem. "iMessage is niet gemaakt om Apple berichten te laten lezen", zo laat een woordvoerder tegenover AllThingsD weten. "Het onderzoek bespreekt theoretische kwetsbaarheden die vereisen dat Apple het iMessage-systeem aanpast om het te kunnen misbruiken en Apple heeft geen plannen of intenties om dit te doen."

Image

Reacties (2)
19-10-2013, 04:16 door Anoniem
"Het onderzoek bespreekt theoretische kwetsbaarheden die vereisen dat Apple het iMessage-systeem aanpast om het te kunnen misbruiken en Apple heeft geen plannen of intenties om dit te doen."
Apple misschien niet, maar de Amerikaanse overheid, in de vorm van de NSA, wel...
En die kunnen Apple daartoe dwingen.
21-10-2013, 09:35 door Anoniem

"Apple zegt dat het berichten die gebruikers via het chatprogramma iMessage uitwisselen niet kan lezen"

"iMessage is niet gemaakt om Apple berichten te laten lezen"
Dus Apple ontkent dat het kan, omdat het niet is ontworpen om het te doen. Wat een mooie wereld zouden we toch hebben als het zo zou werken....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.