Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Panda Cloud Free, Emsisoft en TrendMicro beste in real-world protection test (sept 2013)

19-10-2013, 23:15 door Patje-RedFan, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 19-10-2013, 23:18
Vorige maand gebruikte AV Comparatives voor de test 326 schadelijke sites (inclusief enkele mailbijlagen) die malware aanboden via drive-by downloads. De computers die getest werden waren bijgewerkt met de laatste updates voor Windows en software van derde partijen (zoals Flash en Java). Virussen, Trojaanse paarden en dergelijke die via gaten in verouderde software pc's proberen te besmetten werden dus niet meegeteld. Gekeken werd hoeveel van deze 326 dreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners.

Panda Cloud Free Antivirus, TrendMicro en Emsisoft waren deze maand foutloos bij het onderscheppen van de malware.
Ze werden op de voet gevolgd door BitDefender (dat op deze test ook heel vaak 100% scoort), F-Secure, McAfee en Kaspersky die één schadelijk exemplaar doorlieten (rood) of de gebruiker vroegen of deze mogelijke bedreiging geblokkeerd moest worden of niet (geel). De betaalde Avira liet één virus door, avast! Free Antivirus twee en de betaalde AVG vier.

Bron: http://chart.av-comparatives.org/chart1.php
Reacties (1)
25-10-2013, 17:20 door Anoniem
Valt me toch op dat TrendMicro en Emsisoft toch in de lift zitten.Zeker als je beseft dat TrendMicro een (weliswaar wat versterkte)Windows firewall gebruikt.En wat voor firewall gebruikt Emsisoft? Is dat een goeie firewall? Deze test ging zeker alleen over de antivirus?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.