Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

privacy en parental control?

20-10-2013, 23:46 door Anoniem, 2 reacties
Hallo, in de zoektocht naar een programma voor ouderlijk toezicht (windows ouderlijk toezicht werkt niet in ons geval) heb ik verschillende programma's gebruikt. Wat mij steeds opvalt is dat deze programma's nogal veel invloed krijgen op de computer. Zo gaat het programma Netnanny bijvoorbeeld ook de https certificaten van mijn bank website controleren terwijl dat normaal gesproken door VeriSign.inc wordt gedaan. Ik vraag me dan ook af in hoeverre onze privacy is gewaarborgd bij het gebruik van dit soort software.

Nu heb ik een Firefox add-on gevonden genaamd Foxfilter. Dit lijkt dus geen op zich staand programma te zijn maar werkt als add-on. OP het moment dat ik zelf ga surfen en Foxfilter uitschakel kan deze dus ook niet meer "zien" wat ik doe toch..??

Met andere woorden, ik vraag mij af of:

- programma's voor ouderlijk toezicht mijn privacy kunnen schaden?
- een browser add-on zoals Foxfilter op het gebied van privacy inderdaad een betere keuze zou zijn, dit is immers geen programma en lijkt niet meer te werken wanneer deze is uitgeschakeld ?
Reacties (2)
21-10-2013, 12:36 door Anoniem
Door Anoniem:- programma's voor ouderlijk toezicht mijn privacy kunnen schaden?
Ja natuurlijk, zeker programma's die toegang verlenen / ontnemen tot het www MOETEN WEL privacy-gevoelige data verzamelen.

Door Anoniem:- een browser add-on zoals Foxfilter op het gebied van privacy inderdaad een betere keuze zou zijn, dit is immers geen programma en lijkt niet meer te werken wanneer deze is uitgeschakeld ?
Een add-on is ook gewoon een applicatie, zie dus het antwoord op vraag 1.


Mijn advies: voldoe gewoon aan je ouderlijke plicht en zorg zelf voor toezicht.
Het uit handen geven van de opvoeding van je kind is nooit goed te praten naar mijn mening, daarbij is het ook niet wenselijk om de moraal van je kind af te laten hangen van mensen die je helemaal niet kent (ICT'ers die een applicatie schrijven in dit geval).

Ook vind ik het voor de mentale weerbaarheid & persoonlijke ontwikkeling van een kind natuurlijk veel beter om deze voor te lichten en kennis te laten maken met de grote boze buitenwereld in plaats van te veel te beschermen, maar ook dat is natuurlijk mijn mening.


Met vriendelijke groet,

Anoniem
23-10-2013, 10:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.