image

NSA had toegang tot e-mail Mexicaanse president

maandag 21 oktober 2013, 10:14 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-10-2013, 11:43

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft jarenlang toegang tot een e-mailaccount van de Mexicaanse president Felipe Calderon gehad en de Mexicaanse overheid systematisch afgeluisterd, zo meldt de Duitse krant Der Spiegel.

De krant baseert zich op een document van klokkenluider Edward Snowden. In het document wordt gemeld hoe de "Tailored Access Operations" (TAO) divisie van de NSA toegang wist te krijgen tot een belangrijke mailserver van het Mexicaanse Presidencia-domein binnen het Mexicaanse presidentiële netwerk. Daardoor kreeg de inlichtingendienst inzicht in beleidsstukken en het politieke systeem.

Lucratieve bron

Het e-maildomein werd volgens de NSA ook door kabinetsleden gebruikt en bevatte diplomatieke, economische en leiderschapscommunicatie die inzicht gaf in het Mexicaanse politieke systeem en de interne stabiliteit, aldus het document dat als "top secret" was geclassificeerd.

Door de inbraak was het presidentskantoor een "lucratieve bron" geworden, zo staat verder in het document vermeld. Hoe de NSA toegang tot de mailserver wist te krijgen laat Der Spiegel niet weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.