image

Nederland organiseert grote Cyberspace conferentie

maandag 21 oktober 2013, 10:40 door Redactie, 0 reacties

Nederland zal in het voorjaar van 2015 de vierde grote internationale Cyberspace conferentie organiseren. Dat is vrijdag bekendgemaakt op de slotdag van de derde internationale Cyberspace conferentie die in het Zuid-Koreaanse Seoul werd gehouden.

Eerdere conferenties over dit onderwerp werden gehouden in London (2011) en Boedapest (2012). Volgens de overheid is cybersecurity een snelgroeiende uitdaging die niet alleen een nationale, maar ook een internationale respons vraagt.

Internationaal

"Met het gastheerschap van deze conferentie neemt Nederland het voortouw op een thema dat iedereen, zowel op het werk als privé, dagelijks raakt. Het biedt Nederland een goede gelegenheid om de internationale cyberagenda vorm te geven en de internationale positie van Nederland als kennis- en IT-land te verstevigen", zo meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie zullen voor de organisatie van de conferentie verantwoordelijk zijn. Het kabinet heeft oud-minister Rosenthal gevraagd als speciale vertegenwoordiger van Nederland zijn diensten voor deze conferentie in te zetten.

Rosenthal was als minister in 2011 verantwoordelijk voor de Freedom Online conferentie in Nederland. Daarnaast is zijn brede internationale ervaring en netwerk volgens de NCTV een belangrijke overweging geweest om hem hiervoor te benaderen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.