image

Defensiemedewerker krijgt 'digitaal rijbewijs' voor ICT-gebruik

maandag 21 oktober 2013, 14:21 door Redactie, 4 reacties

Volgende week start de overheidscampagne voor veilig internetten Alert Online, die wordt afgetrapt met een 'digitaal rijbewijs' voor Defensiemedewerkers. Het digitale rijbewijs is gekoppeld aan een e-learning module die Defensiemedewerkers leert om veilig met ICT om te gaan.

Tijdens Alert Online wordt de e-learning module uitgerold door de hele Defensieorganisatie en wordt er via intranet aandacht besteed aan tips die uit het digitale rijbewijs voortkomen. Daarnaast worden er tijdens de campagneperiode van Alert Online op vijf plekken, verspreid door het land, awarenesstrainingen gegeven aan Defensiepersoneel. Tot slot zijn er diverse sprekers van Defensie die optreden op symposia die worden georganiseerd in het kader van Alert Online.

Het is de tweede keer dat de campagne wordt georganiseerd. Gedurende tien dagen vinden er allerlei activiteiten en initiatieven plaats, gericht op zowel bedrijven als thuisgebruikers. Ook zullen er via reclame en de website Alertonline.nl tips voor thuis en op het werk worden gegeven om pc, laptop of smartphone veilig te kunnen gebruiken.

Reacties (4)
21-10-2013, 18:17 door Anoniem
Prachtig initiatief dat navolging vraagt
21-10-2013, 19:39 door Anoniem
Degene die de website gemaakt heeft, heeft het zelf ook goed begrepen:
- geen cookies
- ghostery dat akelig stil blijft
- adblockblock vindt niets
- afbeeldingen die alleen op de eigen site gehost worden
- alles wat er aan scripts runt, runt alleen op de eigen site
- bijna statische inhoud (geen flash en andere overbodige zooi, op 1 filmpje na dat ergens anders wordt gehost)
- Hele site op https ondanks dat op een enkele form na alles openbare info is

Bijna nergens 3rd party meuk anders dan enkele links naar sociale media en enkele (overheids-)sites.
Toch wel jammer dat er op de hoofdpagina een url verkorter staat http://t.co/ex1eKKM5lr.
Gelukkig verwijst die naar de website zelf (https://www.alertonline.nl). Slordigheidje? Trouwens zo veel korter is 'ie ook weer niet.
22-10-2013, 07:20 door Anoniem
Beetje jammer van die vreemde antwoorden en feedbacks in de e-learning module. Juist bij een e-learning module moet je helder en duidelijk zijn in de vraagstelling maar ook in de antwoorden. Voor de rest best wel leuk opgezet maar zo bijzonder veel nieuwe info staat er nu ook weer niet op, niet meer dan mensen via de reguliere media ook al te weten komen. Maar ieder initiatief tot bewustwording is weer meegenomen.
22-10-2013, 07:39 door Anoniem
ik zie wel links naar externe websites hoor, bijvoorbeeld nctv.nl. Ik vind het nog steeds vreemd dat als iemand je website bezoekt je deze bezoeker dan zomaar in google-analytics mag stoppen en met weet-ik-veel-nee-niet-veel-hoeveel reclames van de concurrent mag bestoken. Sinds de overheid en de kapitalistische bedrijven zich bemoeien met Internet is het steeds minder 'ons' Internet geworden. Ik dacht dat dat destijds de insteek was, we give it to the public.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.