image

Hollywoodsterren vragen NSA om surveillance te stoppen

donderdag 24 oktober 2013, 10:12 door Redactie, 6 reacties

Verschillende Hollywoodsterren hebben een video gemaakt waarin ze de Amerikaanse inlichtingendienst NSA vragen om met grootschalige surveillance te stoppen. De video is geregisseerd door Brian Knappenberger, die eerder de documentaire "We Are Legion: The Story of the Hackivists" maakte.

In de oproep zijn verschillende bekendheden te zien, zoals filmregisseur Oliver Stone, filmsterren Maggie Gyllenhaal en John Cusack en klokkenluider Daniel Ellsberg. De video, die door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) is geproduceerd, maakt onder andere de vergelijking met de spionage en misdrijven die tijdens het bewind van Nixon plaatsvonden. Ook de samenwerking tussen Amerikaanse IT- en telecomgiganten en de NSA wordt besproken.

Demonstratie

"De geschiedenis laat ons zien dat we degenen die monitoren in de gaten moeten houden", aldus Stone. "Een vrije samenleving hoort geen geheime wetten te hebben", voegt democratisch parlementslid John Conyers toe. De video is bedoeld om mensen op de been te brengen voor een grootschalige demonstratie die zaterdag 26 oktober, op de twaalfde verjaardag van de omstreden Patriot Act, in Washington DC zal worden gehouden.

Reacties (6)
24-10-2013, 12:20 door Anoniem
Gaat natuurlijk weer alleen over Amerikanen, de rest van de wereld laat ze koud.

Vreemd dat men een hekel aan Amerikanen begint te krijgen...
24-10-2013, 13:11 door schele
Top Secret Classified overleg vandaag op NSA HQ:
Generaal X: "Jongens Hollywood vraagt om te stoppen met onze surveillance programma's"
Iedereen tegelijk: "Holly shit, NU stil leggen, ALLES!"
24-10-2013, 13:38 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 24-10-2013, 13:44
[Verwijderd]
24-10-2013, 14:14 door Anoniem
Door Peter V.:
Door Anoniem: Gaat natuurlijk weer alleen over Amerikanen, de rest van de wereld laat ze koud.
Vind je dat vreemd dan? [...]
Ja. Ik bedoel, je hebt zeker wel een punt, prioriteiten stellen doet iedereen. Maar vergeet niet dat de VS zich overal en nergens tegenaanbemoeien, en dat schept ook verantwoordelijkheid. Die ze dan weer structureel niet nemen. Erger nog, ze zien de rest van de wereld als een bak ellende die zij dan maar weer (je hoort ze zuchten) moeten oplossen "want jullie kunnen het niet zelf".

Even gemakshalve vergetende dat die ellende vaak door henzelf veroorzaakt is, meestal expres en met voorbedachte rade (contras, al-quaida, vele meer). Dit is zelfs het ethos binnen de CIA, precies die tent die al die ellende instigeert, soms zelfs wegens commercieel Amerikaans belang (zie bv. "united fruit"). Dit mag best eens een keertje anders, zeker gezien hun eigen claims dat ze het baken van vrijheid in de wereld zouden zijn.

Maargoed, de meer directe les is eerder dat zelfs als heel de rest van de wereld "ophouden nu" zegt, dat dit geen zier gaat helpen, en zelfs als wel dan zijn daar nog de Russen en de Chinesen en binnenkort die lui daar in India, en wellicht dat de EU nog iets gaat doen want de rest doet het toch ook, en zo verder.

Beter dus groot inzetten op privacy en gegevens afschermen, dan van anderen --om het even wie-- verwachten dat ze wel netjes met jouw gegevens zullen omgaan. Als je zeker weet dat ze die niet hebben dan weet je redelijk zeker dat ze er ook geen rare fratsen mee kunnen uithalen. Tijd dat de politici dit ook door gaan krijgen.
24-10-2013, 16:26 door hx0r3z - Bijgewerkt: 24-10-2013, 16:26
Door Anoniem: Vreemd dat men een hekel aan Amerikanen begint te krijgen...

Vreemd hé als je alles aftapt. En logt en hackt. En een oorlog begint zonder enige reden. Kijk naar 9/11 kijk naar deze tijd, alles kunnen ze terug lezen en monitoren en dat om ''terroristen'' te stoppen en verder 'niks'. Totale onzin waardoor NSA/Amerikanen haat krijgen van EU en andere landen zoals onder anderen Russian/Ukraine, eigenlijk wel logisch vind je niet? Als ik een mening zou geven over deze quote van jouw dat zou het volgende zijn;

"Ja ik heb een hekel aan Amerikanen, maar de is een uitzondering op alles na behalve de overheid in dat land dat het internet en privacy anno 2013 letterlijk en figuurlijk verpesten voor onze toekomst"
24-10-2013, 19:25 door Anoniem
In 1996 waren er "geen" programma's zoals Echelon. En in NL (Kattenburg + toenmalige Kol Six Kazerne) waren "geen" Amerikaanse Mariniers aan bezig. En die incestueze KPN dochter Xantic met schotel-antennes in Zoutkamp (toevallig ook Defensie terrein) leverde hen "geen" signalen.
Nee, ik ben niet verbaasd van het uitblijven van een lauwe reactie aan de VS van onze democratisch gekozen vertegenwoordiging in NL.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.