image

"Helft vijftigplussers deelt e-mailadres met onbekenden"

vrijdag 25 oktober 2013, 15:04 door Redactie, 5 reacties

Iets meer dan de helft van de vijftigplussers deelt zijn e-mailadres op internet met vreemden, terwijl 27% het mobiele telefoonnummer en 26% het thuisadres deelt. Dat blijkt uit onderzoek van McAfee. Volgens het anti-virusbedrijf delen veel vijftigplussers dan ook teveel informatie, voornamelijk op sociale media.

Hoe groot de onderzochte groep van 50- tot 75-jarigen was staat niet vermeld, maar 97% zou dagelijks online zijn, waarbij er gemiddeld 5 uur op internet wordt doorgebracht. Verder blijkt dat maar liefst 80% van de vijftigplussers actief op sociale netwerken is. Deze oudere groep gebruikers krijgt dan ook het advies om niet teveel persoonlijke informatie te delen en te beseffen dat alles wat ze op internet zetten in principe openbaar en voor eeuwig is.

Reacties (5)
25-10-2013, 15:42 door Anoniem
Dus ze delen hun email-account met onbekenden? Als ze die persoon niet kennen, hoe kunnen ze het dan delen? Eén van beiden heeft toch een wachtwoord aangemaakt, en tenzij de ander erg goed in raden is (of goed in social engineering of brute force attacks, etc.) weet die het wachtwoord dus niet. Hoe delen ze het dan, zonder elkaar te kennen?
Ik zal vast ergens overheen gelezen hebben, maar ik kan het niet volgen...

Trouwens leuk dat ze zoveel ouderen hebben gevonden die per dag uren op social media rondbrengen. Waarschijnlijk om de (klein-) kinderen een beetje te volgen. Leuke ontwikkeling.

Grappig trouwens die laatste zin (openbaar en eeuwig). Dit is namelijk steeds minder een issue, hoe ouder je wordt. Eeuwig duurt dan steeds korter... :-)
25-10-2013, 17:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-10-2013, 17:40 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 15:42 uur:
Dus ze delen hun email-account met onbekenden?
Nee, dat 'delen' is een nogal onbenullige verklaring van 'share' en 'sharing'.
Dat had in het bedoelde verband beter vertaald kunnen worden als mededelen, vermelden.
Lees ook de door de redactie vermelde bron:
http://blogs.mcafee.com/consumer/50plus-tech-savvy-but-still-at-risk
26-10-2013, 10:23 door Anoniem
Door Peter V.: Ik ken 50-plussers die helemaal niets delen. Die zijn niet voor een gat te vangen.

Precies !
Ik ben 54 en draai al jaren Debian(testing) op mijn pc, nog nooit een virus o.i.d. binnengehaald.
Neem dan de jeugd ,binnen mijn familie ken ik tieners die om de have klap virussen ,malware etc. binnenhalen, niet eens het verschil weten tussen het werkgeheugen en het geheugen van de harde schijf .
O wat is de jeugd handig en snel met het toetsenbord en de muis ,en de oudere generatie kan opdraaien voor het schoonmaken, heb ik aan de lijve ondervonden.
26-10-2013, 16:54 door Briolet
Door Anoniem: Dus ze delen hun email-account met onbekenden? Als ze die persoon niet kennen, hoe kunnen ze het dan delen?
Dat was ook mijn eerste reactie. Dat zou dan moeten komen omdat ze G-mail gebruiken zodat je ook niet weet wie je mail allemaal leest. Maar hoe kun je er dan een percentage aan hangen.

Bij het volgen van de link blijkt het alleen maar te gaan om het e-mail adres doorgeven aan iemand die je niet kent. Dat heb ik dit jaar ook al meerdere keren gedaan. b.v. bij internet bestellingen, bij mijn bank, (die mensen ken ik ook niet echt), etc. Dus 50% vind ik nog weinig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.