image

Anti-virusbedrijf helpt consumenten thuis met pc-problemen

vrijdag 25 oktober 2013, 15:38 door Redactie, 5 reacties

Het Roemeense anti-virusbedrijf Bitdefender is een nieuwe dienst gestart waarbij Windowsgebruikers met pc-problemen een computerdeskundige op de computer kunnen laten inloggen om de aangetroffen problemen te verhelpen.

De dienst heet Tech Assist en helpt gebruikers bij het optimaliseren van hun computer, het repareren in geval van systeemfouten en foutmeldingen, het verwijderen van malware en het installeren van Bitdefenderproducten. De goedkoopste optie is het laten installeren van de software van het anti-virusbedrijf zelf.

Voor 40 dollar maakt een "tech genius" verbinding met de computer en verwijdert eerder geïnstalleerde anti-virusprogramma's. Vervolgens wordt de nieuwe virusscanner geïnstalleerd en gecontroleerd en krijgt de gebruiker tips over het gebruik van de software.

Optimaliseren

Het laten optimaliseren van de pc kost 60 dollar. Hierbij wordt het systeem opgeruimd, de laatste Windowsupdates geïnstalleerd en de pc voor de beste prestaties geoptimaliseerd. In het geval gebruikers met allerlei problemen en foutmeldingen te maken hebben kan er voor de Systeemhersteldienst gekozen worden.

Hierbij worden ongewenste programma's en drivers verwijderd, opstartproblemen en vastlopers verholpen. Ook wordt de harde schijf gedefragmenteerd en kan men hulp krijgen bij het installeren van een printer.

Malware

De kostbaarste optie is het laten verwijderen van malware, wat 100 dollar kost. Hierbij wordt een handmatige scan uitgevoerd en alle bekende dreigingen die op het systeem actief zijn verwijderd, alsmede beschadigde bestanden hersteld. Verder wordt er een basisbeveiliging ingesteld. In de kleine lettertjes van de dienst staat vermeld dat er geen BIOS- en bootvirussen worden verwijderd, alsmede malware op Mac- en Linuxsystemen.

Reacties (5)
25-10-2013, 16:18 door Anoniem
Gat in de markt :)
25-10-2013, 16:56 door Anoniem
Ik hoor de scammers al aankomen...
26-10-2013, 08:22 door Anoniem
ik bied hetzelfde aan, alleen veel goedkoper ...
28-10-2013, 10:08 door Anoniem
In Nederland gebeurt dit ook al hoor, door studenten!
28-10-2013, 10:57 door Anoniem
Avira noemt dit Expert market. Daar kun je zelfs een keuze maken wie je zou kunnen helpen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.