image

Virusscanner verspreidt zich als malware

vrijdag 8 juni 2012, 12:11 door Redactie, 13 reacties

Een hacker wil alle computers op het internet virusvrij houden door een virusscanner op een malware-achtige manier te verspreiden. Project 'The Vaccine' is een idee van Daryl Varghese. De huidige anti-virussoftware werkt volgens hem onvoldoende. Zelf zou hij al zes jaar geen virusscanner meer gebruiken.


Infectie
Als oplossing voor alle malware bedacht bij The Vaccine. Dit programma neemt het 'beste' van virussen en gebruikt dit tegen ze. Zo zal het programma, dat Varghese als de eerste 'open source anti-malware software omschrijft, zich als een virus verspreiden.

"Dus elke computer die het vaccin infecteert, wordt niet alleen ontsmet, maar beschermt de computer ook stilletjes tegen toekomstige infecties", aldus de ontwikkelaar. Deze week verscheen de eerste versie van de software.

Reacties (13)
08-06-2012, 12:46 door Anoniem
Mmm, nobel streven, maar ook in strijd met de bestaande digitale wetten lijkt me.
08-06-2012, 12:59 door tegenlicht
Beste Hacker,

Slaap eerst een nachtje er over. Praat met meerdere mensen. Gooi het in de groep. Wellicht dat je dan tot inkeer komt. Een beetje in de trant van de kapper knipt iedereen die zichzelf niet knipt. Knipt hij zichzelf ook?

Ten eerste zal er per direct misbruik van worden gemaakt. Clones met mallware. De software gedraagt zich als een virus en zal worden geweerd. Virusscanner zullen het niet accepteren. Als je echt goed wil doen, maak je een mooie virusscanner die opensource is, die mensen kunnen downloaden. Doe gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Tegenlicht
08-06-2012, 13:05 door Anoniem
Zit niet zo te zeiken dude..
Leuk idee gewoon.
08-06-2012, 13:07 door Anoniem
Sommigen zeggen dat bijv.Norton ook een virus is.
08-06-2012, 13:20 door Whacko
@tegenlicht, dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Mensen die er misbruik van gaan maken. Hoewel ik het concept wel "ok" vindt tot op zekere hoogte. Er zijn zoveel machines op internet die ongepatcht zijn voor bepaalde lekken. Als een tool die lekken vindt en ze voor je patcht, dan is dat natuurlijk een goede dienst. Want zeg nou zelf, als niemand het doet, dan blijft het openstaan voor mensen die wel kwaad willen. Misschien is het meer iets wat de makers van de lekke software moeten gaan doen als extra service. in plaats van de standaard software update. Ze hebben immers vast wel een ip adres waarop het laatst is geupdate. Zo kun je je update of patch "pushen", als mensen de auto-update hebben uitstaan ;)
Dat gezegd hebbend, vindt ik het geen leuk idee als het bij mij zou gebeuren ;)
Daarnaast het feit dat het opensource is zorgt ervoor dat iedereen het inderdaad kan aanpassen. Ik zou het closed source maken, maar wel met code review van anti-virus makers ofzo.
08-06-2012, 13:27 door Whoops
Een mooi initiatief, maar:
Goedaardig of kwaadaardig, ik wil geen ongeautoriseerde code op m'n cumputer hebben draaien.
08-06-2012, 13:44 door SirDice
Zelf zou hij al zes jaar geen virusscanner meer gebruiken.
En dus besluit je dan om bij iedereen er een ongevraagd door de strot te duwen?
08-06-2012, 13:45 door Anoniem
Wat een complete boosaardige gek.
08-06-2012, 14:04 door Anoniem
clamav rootkithunter chkrootkit spamassassin metasploit <--- volgens mij allemaal 'open source anti-malware software'

Misschien dat je ook even wilt kijken naar "morris worm". Ook een nobel streven, maar helaas zijn er mensen/bedrijven die lekken als features gebruiken. En er zijn mensen die lekken op een andere mannier dichten waardoor jou 'fix' het systeem helemaal dood kan maken. Niet erg voor die ene windows machine op dat ip die al 10 jaar niet aangeraakt is, wel als dat het controle systeem blijkt te zijn van de Pettense kernreactor.
08-06-2012, 14:18 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 13:07 uur:
Zit niet zo te zeiken dude..
Leuk idee gewoon.
Leuk??
Het achterliggende idee mag dan een nobel streven betreffen,
het verspreiden van software die zich viraal verspreidt en ongeautoriseerd acties uitvoert op de zogenaamd 'gevaccineerde' systemen dat blijft mijns inziens in essentie verschrikkelijk fout.
Zoals als gezegd, er is misbruik van te maken, daarnaast is er geen enkele garantie dat het 'vaccin' niet met alle goeie bedoelingen tevens systemen vernielt, en nogmaals, het is in essentie doodgewoon fout om ongeautoriseerd acties uit te voeren op systemen waar je niet nadrukkelijk toestemming toe hebt gekregen.
08-06-2012, 15:45 door SirDice
Dit is de zoveelste al. Elk jaar staat er weer zo'n eikel op met het "briljante" plan om malware "positief" te gebruiken. En ook deze zal na een week een stille dood sterven.
08-06-2012, 15:46 door RichieB
Euh, dat heeft iemand al eens geprobeerd. Van http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Butler:
In the spring of 1998, Butler installed a backdoor onto American federal government websites while trying to fix a security hole in the BIND server daemon.
In http://www.amazon.com/Kingpin-Hacker-Billion-Dollar-Cybercrime-Underground/dp/0307588696 wordt uitgelegd dat hij probeerde de computers te fixen, maar dat zag de FBI toch anders.
09-06-2012, 11:33 door Anoniem
Over de Max Butler zaak is een interessante docu online:
http://www.youtube.com/watch?v=LTVJ9rpwiFQ
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.