image

Facebook introduceert twee-factor authenticatie

vrijdag 8 juni 2012, 12:31 door Redactie, 5 reacties

Facebook heeft nieuwe maatregelen geïntroduceerd om accounts beter tegen kapers te beschermen en gehackte accounts eenvoudiger aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Via de Code Generator-app kunnen gebruikers een code genereren, waarmee ze vervolgens op een voor Facebook onbekend apparaat op de sociale netwerksite kunnen inloggen. Op dit moment is de app alleen voor Android-toestellen beschikbaar, maar Facebook hoopt de app ook voor andere platformen beschikbaar te maken.

Account
Een andere verbetering is de manier waarop slachtoffers van een gehackt account hun account weer terugkrijgen. "Het kan een gênante ervaring zijn om op Facebook in te loggen en te ontdekken dat ongeautoriseerde berichten vanaf je account zijn verstuurd, en je vrienden vervolgens vragen waarom ze spam van je hebben ontvangen", zegt Facebook's Jake Brill.

Slachtoffers van een gekaapt account die willen inloggen krijgen voortaan eerst een uitleg te zien waarin staat dat het account tijdelijk geschorst is. Vervolgens volgt er een kort verificatieproces, waarna de gebruiker wordt geholpen bij het kiezen van een nieuwe wachtwoord. "Deze nieuwe verandering helpt ons niet alleen bij het bestrijden van spam, maar ook om security op Facebook onder de aandacht te brengen", merkt Brill op.

Reacties (5)
08-06-2012, 12:53 door spatieman
right.
en de volgende stap...
je laatste vier cijfers van je CC, of je bank nummer, inc pin code!
08-06-2012, 13:47 door N4ppy
Net als google :)
08-06-2012, 15:50 door Anoniem
laat iemand met een open standaard komen
08-06-2012, 21:32 door fvandillen
Door Anoniem: laat iemand met een open standaard komen

Inderdaad, dat zou al de derde auth-app op mijn smartphone worden, na Google en Mydigipass. Dat laatste hanteert overigens al een soort open standaard, omdat ook jij en ik de authenticatie via Mydigipass kunnen laten lopen.
09-06-2012, 14:51 door golem
Dat is het mooie van een standaard.
Je kan er uit zoveel kiezen. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.