image

Nieuwe WordPress met volledig automatische updates

maandag 28 oktober 2013, 09:36 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 28-10-2013, 23:14

Er is een nieuwe versie van het populaire contentmanagementsysteem (CMS) WordPress verschenen, die als grootste verbetering een volledig automatische update-functie bevat. Vanaf WordPress 3.7 zullen installaties automatisch met onderhouds- en beveiligingsupdates worden bijgewerkt zodra die uitkomen.

WordPress wordt door zo'n 19% van de 10 miljoen populairste websites op het internet gebruikt. Over het gehele web genomen gebruiken 60 miljoen websites WordPress, waarmee het veruit de populairste "blogsoftware" is, hoewel ook reguliere websites het gebruiken.

Een groot probleem met WordPress is dat veel beheerders en gebruikers de software niet updaten, waardoor de ongepatchte websites en blogs een eenvoudig doelwit voor aanvallers zijn. WordPress 3.7 moet dit gaan veranderen met "updates terwijl je slaapt", aldus het ontwikkelteam. Het updateproces zou nog betrouwbaarder en veiliger zijn gemaakt.

Wachtwoorden

De nieuwe WordPress-versie pakt ook een ander probleem aan, namelijk zwakke wachtwoorden. Ook daardoor weten aanvallers WordPress-sites over te nemen. Gebruikers krijgen voortaan via een verbeterde wachtwoordmeter aanbevelingen voor sterkere wachtwoorden. Vooral data, namen, toetsenbordpatronen zoals 123456789 en zelfs "pop culture" verwijzingen worden herkend.

Reacties (2)
28-10-2013, 12:49 door softwaregeek
Over het gele web genomen gebruiken 60 miljoen websites WordPress
Moet dat niet "het gehele web" zijn?
04-11-2013, 13:05 door TechCrash
Fijn, "updates terwijl je slaapt" en wakker worden met een website die niet volledig functioneert omdat bepaalde plugins of templates niet compatible zijn met de nieuwe versie.

En de auto update functie uitzetten vanuit het dashboard is ook geen optie, daarvoor mag je zelf in de code gaan rommelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.