image

7 gerichte aanvallen op Nederlandse overheid in 2010

maandag 28 oktober 2013, 13:04 door Redactie, 0 reacties

In 2010 vonden er bij elkaar 7 gerichte aanvallen op de publieke sector plaats waarvan het vrijgeven van de datum of het doelwit ernstige gevolgen kan hebben voor de veiligheid van de Staat. Dat blijkt uit documenten die het AD via een WOB-verzoek wist te bemachtigen.

Naast de 7 gerichte aanvallen waren er ook 2 mogelijk gerichte aanvallen, waarvan de informatie ook niet mocht worden vrijgegeven omdat dit gevolgen voor de staatsveiligheid zou kunnen hebben. Uit het document komt niet naar voren dat deze gerichte aanvallen de staatsveiligheid in gevaar zouden hebben gebracht.

Gevoelige informatie

Verder werd er informatie over zes aanvallen geweigerd omdat die gevoelige informatie bevatte, bijvoorbeeld omdat het van inlichtingen- en veiligheidsdiensten afkomstig was. Vier meldingen betroffen informatie die van een vreemde mogendheid of internationale organisatie afkomstig was. Als laatste waren er nog vier items die geweigerd werden omdat de gegevens een lopend onderzoek van politie en of justitie zou doorkruisen.

De meldingen die wel in detail zijn vermeld bestaan uit computerinfecties, beveiligingslekken in websites, DDoS-aanvallen en defacements bij ministeries en gemeentes. De meldingen zijn voornamelijk uit 2011 en 2012 afkomstig.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.