image

Britse overheid geeft security-tips Windows, Ubuntu en Android

dinsdag 29 oktober 2013, 07:14 door Redactie, 5 reacties

De Britse overheid heeft een groot aantal beveiligingsadviezen voor verschillende platformen online gezet, zoals Windows, Mac, Ubuntu en mobiele besturingssystemen als Android, iOS en BlackBerry. De adviezen zijn gemaakt door een subafdeling van de Britse inlichtingendienst GCHQ.

De beveiligingsrichtlijnen zijn bedoeld voor organisaties in de publieke sector die ambtenaren laten thuiswerken. De apparaten waarmee wordt thuisgewerkt moeten aan verschillende beveiligingseisen voldoen. Zo mag er bijvoorbeeld geen data worden gelekt. In het geval van Windows mogen gebruikers daarom geen Windows Live Accounts aanmaken en voor Mac-gebruikers is iCloud uit den boze.

Android

Android-toestellen moeten zo worden ingesteld dat ze geen gegevens naar Google sturen. Een ander belangrijk punt bij het kiezen van smartphones en tablets voor ambtenaren waarop het Android-besturingssysteem draait, is de snelheid waarmee de leverancier patcht. Er wordt aangeraden om een leverancier te kiezen die de laatste platformen ondersteunt en snel beveiligingsupdates uitbrengt.

Voor Ubuntu-gebruikers zijn er verschillende firewall-rules vermeld die inkomende verbindingen moeten tegenhouden. Ook mogen Ubuntu-gebruikers geen toegang tot script interpreters zoals Python of Perl hebben, of shells waaronder bash. Voor iPhone- en iPad-bezitters staat er nu alleen nog een document voor iOS6, maar binnenkort zal er een versie met beveiligingsadvies voor iOS7 verschijnen.

Reacties (5)
29-10-2013, 07:22 door Enriekie
Dus MAC-OSX gebruikers mogen wel Python/Perl/Bash gebruiken in tegenstelling tot Ubuntu gebruikers?
29-10-2013, 09:01 door Anoniem
Door Enriekie: Dus MAC-OSX gebruikers mogen wel Python/Perl/Bash gebruiken in tegenstelling tot Ubuntu gebruikers?
ik weet niet waar jij hebt gekeken maar ze geven ook tips voor OSX hoor...
29-10-2013, 09:11 door john west
Advies van de top privacy schender van de wereld ?
Hoe betrouwbaar is deze overheid,zelfde als de V.S.
29-10-2013, 09:58 door Mysterio
Door john west: Advies van de top privacy schender van de wereld ?
Hoe betrouwbaar is deze overheid,zelfde als de V.S.
Ze proberen er in ieder geval voor te zorgen dat de Amerikanen niet sowieso meer kunnen meekijken met hun ambtenaren. Ik weet trouwens niet of er werkelijk een top bestaat, maar als die er is dan staat GB echt niet bovenaan.
29-10-2013, 18:26 door Anoniem
Dat is toch weer mooi van die britse overheid.
Het zijn alleen niet echt tips voor standaard huis tuin en keuken gebruikers van OS X :

"This guidance is applicable to all Apple devices running OS X 10.8. This guidance was developed following testing performed on MacBook Pro and MacBook Air devices running OS X 10.8.3.
1. Usage Scenario
OS X devices will be used remotely over Ethernet and Wi-Fi networks to connect back to the enterprise over a VPN."

Wanneer je geen icloud mag gebruiken, wat dan; dropbox, google drive, Nasje.. gebruiken? Komt ook veel voor, wat is veiliger?

( OS X tips , https://www.gov.uk/government/publications/end-user-devices-security-guidance-apple-os-x-108/end-user-devices-security-guidance-
apple-os-x-108 )
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.