image

Gegevens 38 miljoen Adobe-klanten gestolen bij inbraak

dinsdag 29 oktober 2013, 07:57 door Redactie, 1 reacties

Bij de onlangs onthulde inbraak op het netwerk van softwaregigant Adobe, waar broncode, creditcardgegevens en inloggegevens werden gestolen, zijn de gegevens van tenminste 38 miljoen klanten buitgemaakt, alsmede een deel van de broncode van het fotobewerkingsprogramma Photoshop.

Dat heeft het bedrijf in een verklaring laten weten. Dit weekend verscheen er op de website anonnews.org een bestand van 3,8GB groot met gegevens van Adobe-klanten, zoals gebruikersnamen en gehashte wachtwoorden. Het softwarebedrijf laat tegenover IT-journalist Brian Krebs weten dat het inmiddels alle getroffen klanten heeft gewaarschuwd van wie de inloggegevens zijn gestolen. Het zou om 38 miljoen gebruikers gaan, aldus Adobe woordvoerster Heather Edell.

Photoshop

Het bestand dat online werd geplaatst bevatte de gegevens van wat leek 150 miljoen gebruikers, maar het gaat hier ook om inactieve en ongeldige accounts. Naast dit bestand publiceerde anonnews.org ook een bestand wat de broncode van Adobe Photoshop bleek te zijn. Edell stelt dat de aanvallers inderdaad een deel van de Adobe broncode hebben gestolen bij de inbraak die eerder plaatsvond.

Reacties (1)
29-10-2013, 09:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.