image

Brit gearresteerd wegens inbraak op militaire netwerken

dinsdag 29 oktober 2013, 00:03 door Redactie, 2 reacties

In Groot-Brittannie is een 28-jarige Brit gearresteerd op verdenking van het inbreken op de netwerken van het Amerikaanse leger en de Amerikaanse overheid. Volgens de openbaar aanklager zou Lauri Love duizenden systemen zijn binnengedrongen.

Het zou onder andere om de systemen van het Missile Defense Agency, de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA, het geniekorps van het Amerikaanse leger en het Amerikaanse Environmental Protection Agency gaan. Love wilde samen met drie handlangers de operaties en infrastructuur van de Amerikaanse regering verstoren, zo staat in de aanklacht vermeld.

Inbraken

De inbraken op de netwerken begonnen vorig jaar oktober en gingen door tot deze maand. Love werd op 25 oktober door de National Crime Agency (NCA) opgepakt. De openbaar aanklager stelt dat Love en zijn handlangers op de gehackte systemen "shells" en "backdoors" plaatsten om later te kunnen terugkeren.

"Cybercriminelen moeten weten dat het niet uitmaakt waar ze in de wereld een cybermisdrijf begaan, zelfs op de meest afgelegen plekken, ze zullen worden gevonden en verantwoording voor hun acties moeten afleggen", aldus Andy Archibald, hoofd van de National Cyber Crime Unit die onderdeel van de NCA is. Love is op borgtocht vrijgelaten en moet volgend jaar februari voorkomen, zo meldt Reuters.

Reacties (2)
29-10-2013, 08:02 door sjonniev
Ben benieuwd wanneer GCHQ medewerkers gearresteerd zullen worden voor het hacken van Belgacom...
29-10-2013, 08:43 door Anoniem
Door sjonniev: Ben benieuwd wanneer GCHQ medewerkers gearresteerd zullen worden voor het hacken van Belgacom...
Dat zal ergens rond St. Juttemis zijn, want dat is niet tegen de huidige wetgeving. ;]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.