image

Helft IT-managers steelt bedrijfsgegevens bij ontslag

woensdag 13 juni 2012, 11:36 door Redactie, 8 reacties

De helft van de IT-mangers die weet dat ze morgen ontslagen worden, neemt bedrijfsgegevens mee, zoals wachtwoorden en klantgegevens. Dat blijkt uit onderzoek onder 820 IT-managers in Amerika en Europa. Verder blijkt dat 45% van de managers toegang tot informatie op systemen heeft die niet nodig voor de dagelijkse werkzaamheden is.

Daarnaast heeft 42% van de respondenten of een collega weleens het wachtwoord van een administrator gebruikt om vertrouwelijke informatie in te zien. Niet alleen nemen de managers informatie mee als het hen uitkomt, 55% denkt dat de concurrentie al over vertrouwelijke bedrijfsplannen of intellectueel eigendom beschikt.

Reacties (8)
13-06-2012, 14:51 door tegenlicht
De helft van de IT managers is dus onbetrouwbaar! Althans in Amerika en Europa.
13-06-2012, 16:14 door Anoniem
IT Managers, sorry maar ik heb het nut van die mensen nog niet ontdekt, ik ben zelf Systeembeheerder bij diverse ondernemingen geweest en het is altijd wat met die mensen. De meesten hebben het erg hoog in hun bol en doen erg vaag over hun werkzaamheden en allemaal een hoop blabla en gespiegel. Wat mij betreft weg met die lui!
13-06-2012, 20:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-06-2012, 21:26 door Anoniem
Je moet ook niet van te voren vertellen dat je iemand gaat ontslaan :)
14-06-2012, 09:14 door Anoniem
Door joey van hummel: Schrikbarend. Ik had een lager percentage verwacht. Je kunt er ook gewoon niet meer vanuit gaan dat iemand te vertrouwen is. :(

Koekje van eigen deeg, laten we het maar zo zeggen. Moeten ze maar geen personeel ontslaan
14-06-2012, 10:00 door Anoniem
"De helft van de IT-mangers die weet dat ze morgen ontslagen worden, neemt bedrijfsgegevens mee, zoals wachtwoorden en klantgegevens. Dat blijkt uit onderzoek onder 820 IT-managers in Amerika en Europa."

Wordt er ook gekeken in welk percentage van die gevallen er sprake is van schade voor de werkgever. Overigens zijn voor IT-managers wachtwoorden en klantgegevens de minst interessante informatie. Veel interessanter is project documentatie indien je verwacht dat je bij een nieuwe werkgever soortgelijk werk mag gaan doen.

Misschien dat men eens beter zou moeten uitzoeken wat men meeneemt, en waarom. Het lijkt mij -zeer- sterk dat een groot deel van de IT-managers die gegevens meeneemt accounts misbruiken, of klanten proberen te stelen. Dat laatste is meer iets voor sales/account managers, voor hen zijn relaties met klanten hun broodwinning.

Wil een IT-manager bij een nieuw bedrijf m.b.v. gestolen informatie klanten van zijn oude werkgever afsnoepen, of wil hij de informatie gebruiken om minder tijd kwijt te zijn bij het opzetten of beheren van IT infrastructuur ?
14-06-2012, 20:46 door Anoniem
"De helft van de IT-mangers die weet dat ze morgen ontslagen worden, neemt bedrijfsgegevens mee, zoals wachtwoorden en klantgegevens. Dat blijkt uit onderzoek onder 820 IT-managers in Amerika en Europa."

Hoeveel procent van de ontlagen IT managers weten inderdaad dat ze de volgende dag ontslagen worden ?s
16-07-2012, 16:46 door Nerd
in NL weten ze dat veel eerder. minimaal zo'n 6 weken van te voren. Enige manier om dit tegen te gaan is om dan meteen op non-actief te stellen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.