image

Afzender dreigmail geeft hackers de schuld

woensdag 13 juni 2012, 12:32 door Redactie, 5 reacties

Een 60-jarige Brit die wegens het versturen van een dreigmail tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 26 weken werd veroordeeld, geeft hackers de schuld. Frank Zimmerman stuurde volgens de rechter een e-mail naar het Conservatieve Parlementslid Louise Mensch, waarin stond dat hij haar kinderen zou ombrengen. Vanwege zijn leeftijd en 'problemen' besloot de rechter Zimmerman niet direct naar de gevangenis te sturen, maar een voorwaardelijke straf voor een periode van twee jaar te geven. Ook wilde de rechter Zimmerman geen computerverbod opleggen.

De Brit zou de e-mails hebben gestuurd nadat Mensch had opgeroepen om websites als Twitter te sluiten als de politie dit nodig vond. Aan de hand van het IP-adres waarvan de e-mail verstuurd was, wist de politie Zimmerman op te sporen. De man zegt onschuldig te zijn en beweert dat hackers de dreigmail hebben verstuurd.

Reacties (5)
13-06-2012, 12:46 door tegenlicht
Goed mogelijk. In de conventionele misdaad houdt de politie ook rekening met van alles. En hier is een digitaal logje het ultieme bewijs.
13-06-2012, 12:51 door Anoniem
... En hier is een digitaal logje het ultieme bewijs.

Een beetje hacker zorgt ervoor (en windows als target helpt hier goed bij) dat er geen enkel spoor van de inbraak achterblijft...

't Is een beetje een zwak verweer, net als Tonino ("nee nee - die kinderporno was bijvangst!") en anderen die beweren dat hackers het allemaal gedaan hebben terwijl ze zelf gewoon verantwoordelijk zijn voor hun daden. Een boefje brak in op hun wifi en downloadde al die vieze plaatjes of films. Die dreig tweets aan het adres van mijn baas kwamen van een hacker!

De verdachte komt er goed van af met een voorwaardelijke veroordeling en zou niet verder moeten klagen...
13-06-2012, 13:19 door spatieman
ach, ook daar hebben ze genoeg laadjes met voorgebaken bewijs materiaal...
13-06-2012, 14:48 door tegenlicht
Door Anoniem: De verdachte komt er goed van af met een voorwaardelijke veroordeling en zou niet verder moeten klagen...

Als het echt een hacker is geweest is het gewoon zwaar klote. Dan komt hij er niet goed vanaf.
18-06-2012, 17:17 door Joepf
Als het 100% zeker is dat de verdachte ook inderdaad zelf die emails heeft verstuurd, dan vind ik dat hij een zwaardere straf had moeten krijgen. Rekening houden met leeftijd? Waarom? Hij is geen klein kind meer, dat niet geheel verantwoordelijk kan worden geacht voor zijn daden!
Echter de andere kant: Stel dat hij inderdaad ONSCHULDIG is: Een virus, later door de virusscanner verwijderd, heeft de mails namens hem verstuurd! Dat is niet moeilijk te maken. Trojan is natuurlijk nog gemakkelijker! Je denkt een normaal bericht te sturen, maar verstuurt dreigmail! Voor je het ontdekt is er al schade aangericht! Mogelijk is de virusscanner niet goed bijgehouden, of het is een zero-day virus! We moeten oppassen de onschuldigen niet te veroordelen.
Als dat allemaal goed is gecontroleerd, dan zou het mogelijk moeten zijn hem te veroordelen, maar wel met een reële strafmaat! Schuld moet bewezen zijn voordat straf opgelegd wordt. Dat is nu eenmaal zo in een rechtsstaat.

Joep
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.