image

261 Belgen slachtoffer fraude internetbankieren

woensdag 13 juni 2012, 13:18 door Redactie, 1 reacties

Bij 261 Belgen is vorig jaar via phishing en malware geld van de bankrekening gestolen, de meeste schade ontstond omdat consumenten hun computer onvoldoende tegen malware beschermen. Dat meldt Febelfin, de Belgische Federatie van de Financiële sector. Bij de aanvallen op Belgische consumenten die internetbankieren werd 715.081 euro gestolen. "Een ontoereikende virusbescherming op de computer van de klant is nog steeds de belangrijkste reden waarom fraude kan plaatsvinden", stelt Febelfin.

Telefoon
Naast malware gebruiken de criminelen volgens de organisatie ook steeds vaker naar de telefoon. "Door een onvoldoende bescherming wordt de computer van de klant geïnfecteerd door kwaadaardige ‘malware’-virussen, waardoor de fraudeur weet wanneer de klant een sessie internetbankieren opstart. Zodra de klant een sessie begint, krijgt hij telefoon van iemand die zich uitgeeft voor een medewerker van de bank."

Vervolgens wordt het slachtoffer om allerlei gegevens gevraagd, dat klanten vaak nietsvermoedend doorgeven. In Nederland waren vorig jaar 8.000 slachtoffers van fraude met internetbankieren en wisten cybercriminelen een bedrag van 35 miljoen euro buit te maken.

Reacties (1)
20-06-2012, 09:50 door Anoniem
ik woon in nederland en bij mij is het ook gebeurd
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.