image

5% Windowscomputers zonder beveiligingssoftware

donderdag 31 oktober 2013, 11:41 door Redactie, 3 reacties

Vijf procent van de Windowscomputers gebruikt geen enkele vorm van beveiligingssoftware en twintig procent is soms met beveiligingssoftware beschermd, zo blijkt uit cijfers van Microsoft. 75% van de pc's die de Malicious Software Removal Tool (MSRT) controleerde is altijd van beveiligingssoftware voorzien.

De MSRT is een verwijdertool die verschillende malwarefamilies kan verwijderen en is standaard onderdeel van Windows. De tool wordt drie keer per kwartaal uitgevoerd bij het updaten van Windows. Naast de aanwezigheid van malware verstuurt de MSRT ook informatie naar Microsoft over de aanwezige beveiligingssoftware.

Dan blijkt niet alleen dat 5% geen beveiligingssoftware gebruikt, maar dat deze computers zeven keer vaker met malware zijn besmet dan pc's die wel altijd beveiligingssoftware hebben draaien. Ook computers die soms beveiligingssoftware gebruiken hebben nog steeds zes keer meer kans om geïnfecteerd te raken.

Uitschakelen

Microsoft stelt dat gebruikers die geen real-time beveiligingssoftware gebruiken niet altijd met opzet onbeschermd zijn. Een aantal malwarefamilies kan beveiligingsproducten uitschakelen, zonder dat de gebruiker dit weet. Andere gebruikers kiezen er bewust voor om de beveiligingssoftware uit te schakelen omdat ze denken dat de software invloed op de prestaties van de computer heeft.

Ook komt het voor dat gebruikers programma's willen draaien die in quarantaine staan of door de beveiligingssoftware worden gedetecteerd. "Wat de reden ook is, gebruikers die geen werkende anti-malware hebben lopen een veel groter risico door malware", aldus Microsoft.

Image

Reacties (3)
31-10-2013, 12:13 door Anoniem
Waarmee ze dus feitelijk zeggen dat MSRT spyware is. Het rapporteert tenslotte zonder mijn toestemming aan Microsof...
31-10-2013, 15:00 door Mysterio
Door Anoniem: Waarmee ze dus feitelijk zeggen dat MSRT spyware is. Het rapporteert tenslotte zonder mijn toestemming aan Microsof...
Heb je ooit ook maar iets gelezen van de zaken waarvoor je op akkoord klikte?
31-10-2013, 16:14 door Anoniem
@Mysterio +1
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.