image

Dark Mail Alliance wil nieuw e-mailprotocol ontwikkelen

donderdag 31 oktober 2013, 12:02 door Redactie, 3 reacties

Gisteren is in de Verenigde Staten de Dark Mail Alliance aangekondigd, die een nieuw e-mailprotocol wil ontwikkelen om het huidige onveilige e-mailprotocol te vervangen. Het "end-to-end" versleutelde protocol wordt als de "volgende generatie" van privé en veilige e-mail omschreven.

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Silent Circle en Lavabit, de inmiddels opgeheven e-mailprovider van klokkenluider Edward Snowden, zijn de oprichters van de Dark Mail Alliance en zullen andere leden voor de alliantie gaan werven en helpen met de implementatie van het nieuwe e-mailprotocol.

Protocol

De huidige e-mailprotocollen, zowel voor standaard onversleutelde e-mail als versleutelde e-mailberichten bieden namelijk niet genoeg bescherming. Zelfs in het geval van versleutelde berichten wordt er nog steeds metadata gelekt. "E-mail 3.0", zoals het nieuwe protocol wordt genoemd, moet uiteindelijk onder ontwikkelaars van e-mailsoftware en serviceproviders worden verspreid.

"Ons doel is om het protocol en architectuur open source te maken en anderen te helpen met het implementeren van deze nieuwe technologie, om zo de privacyzorgen over surveillance en backdoordreigingen weg te nemen", aldus de aankondiging.

Reacties (3)
31-10-2013, 20:54 door Anoniem
Goed idee, maar, en niets ten nadele, burgers van de VS kunnen zich beter beperken tot raad en advies. Ik heb er alle vertrouwen in, maar ze brengen simpelweg door hun nationaliteit en afhankelijkheid van een zekere overheid, hun eigen veiligheid en dat van het project in gevaar.
31-10-2013, 22:27 door Anoniem
NSA gaat nooit toelaten dat MS Exchange, hotmail en gmail om er maar enkele te noemen dit implementeren.

Je gaat om compatibiliteitsredenen moeten kunnen terugvallen op de huidige mail infra.

Maar het is een lovenswaardig initiatief, ik hoop dat het lukt.
04-11-2013, 04:52 door Santurechia
Door Anoniem: Goed idee, maar, en niets ten nadele, burgers van de VS kunnen zich beter beperken tot raad en advies. Ik heb er alle vertrouwen in, maar ze brengen simpelweg door hun nationaliteit en afhankelijkheid van een zekere overheid, hun eigen veiligheid en dat van het project in gevaar.

De veiligheid van open source is lastig in gevaar te brengen, helemaal met iets als dit. Vele ogen maken verlicht werk zal ik maar zeggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.