image

Google vereenvoudigt herstellen gehackte websites

donderdag 31 oktober 2013, 12:30 door Redactie, 2 reacties

Google heeft het proces vereenvoudigd waardoor webmasters van gehackte websites hun site kunnen herstellen. Er is een nieuwe feature aan de Webmaster Tools toegevoegd genaamd "Security Issues" om beveiligingsproblemen te verzamelen. De Webmaster Tools is een gratis dienst van Google.

Via de dienst kunnen webmasters allerlei gegevens over hun website verzamelen, zoals statistieken en zoekmachineverwijzingen, maar ook zaken als niet werkende links en een sitemap zijn er te vinden. Via de Webmaster Tools werden webmasters al gewaarschuwd als ze verouderde software op hun website draaiden. Ook is er voor gehackte websites een aparte portal met instructievideo's.

Door alle informatie via "Security Issues" op één plek te verzamelen zou het eenvoudiger en sneller worden om problemen te vinden en op te lossen. In het geval het mogelijk is geeft Google stukje van de HTML- en JavaScriptcode om duidelijk te maken waar de kwaadaardige code zich op de website bevindt.

Daarnaast worden specifieke aanbevelingen gegeven hoe gevonden problemen te verhelpen zijn. Verder kan de webmaster een verzoek bij Google indienen om te laten controleren dat verholpen problemen ook echt weg zijn.

Image

Reacties (2)
31-10-2013, 12:48 door Anoniem
Nu nog de hoedkleur erbij. Semantiek nog steeds belangrijk (daar hebben we recent weer een mooi voorbeeld van gezien), maar daar moet je bij google niet om komen. Jarenlang presteerden ze het om het wereldwijde web op hun nederlandse site "het internet" te noemen -- ook nadat ze er herhaaldelijk op gewezen waren. Zelfs iets simpels als vertellen wat er gebeurd is hebben ze problemen mee: Ze moeten er zonodig verder ongedefinieerde, vage personen bij halen om hun indirecte verwoordingen en hun mischienen en mogelijken aan op te hangen. Daar wordt je nog steeds niet wijzer van.
31-10-2013, 17:55 door Anoniem
Iemand opgevallen dat alle voorbeeldpagina's ASP-bestanden zijn?

Zeker geen fan van Microsoft :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.