image

Raad bezorgd over onderwijs voor cyberspecialisten

donderdag 31 oktober 2013, 13:51 door Redactie, 2 reacties

De Cyber Security Raad maakt zich grote zorgen over het gebrek aan goed onderwijs voor cyberspecialisten, zo laat het weten. De Raad heeft de taak om de regering en private partijen gevraagd en ongevraagd adviezen te geven over relevante ontwikkelingen op het gebied van digitale veiligheid.

In het nu verschenen persbericht stelt de Raad dat het blij is met de aandacht die minister Opstelten heeft in de maandag gepresenteerde "Nationale Cyber Security Strategie 2". Gezien de grote behoefte aan gekwalificeerd personeel adviseert de Raad dit specifieke onderwijs op zeer korte termijn gestalte te geven.

Onderwijs

De Raad laat weten dat alles zonder ICT stilstaat, maar dat dit besef slechts langzaam bij overheden, bedrijven, onderwijsorganisaties en burgers doordringt. "Als gevolg van dit geringe bewustzijn is er een groot tekort aan deskundigen op het gebied van digitale veiligheid." Het Kabinet wordt dan ook opgeroepen om op korte termijn in cyberonderwijs te investeren, zodat Nederland in de nabije toekomst kan beschikken over de juiste kennis en kunde.

Daarbij hoort ook het perspectief op een aantrekkelijke loopbaan rondom het thema digitale veiligheid. "Het gaat daarbij niet alleen om 'harde' ICT-kennis, maar ook om inzicht in de juridische aspecten en de effecten van het gebruik van ICT op de bedrijfsvoering en de samenleving", aldus de Raad.

Reacties (2)
31-10-2013, 17:56 door Anoniem
Ik heb vaak stagiaires die meer weten dan hun leraren. Misschien moeten ze die lonen wat omhoog gooien, zodat het wat aantrekkelijker is om ook les te geven in ons vak...
01-11-2013, 18:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb vaak stagiaires die meer weten dan hun leraren. Misschien moeten ze die lonen wat omhoog gooien, zodat het wat aantrekkelijker is om ook les te geven in ons vak...

Ik heb een paar keer aangeboden desnoods gratis een dagje wat tips en trucs over te brengen rond de dagelijkse gang van zaken. Dat was in 2010. Nog niets van gehoord.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.