image

Tor-verkeer stijgt in derde kwartaal met 350%

vrijdag 1 november 2013, 11:17 door Redactie, 0 reacties

In het derde kwartaal van dit jaar is de hoeveelheid verkeer dat via het Tor-anonimiseringsnetwerk loopt met 350% gestegen, wat onder andere aan het Mevade-botnet te danken is, zo beweert een Amerikaans bedrijf. Via Tor kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en gecensureerde sites bezoeken.

Halverwege augustus was er opeens een stijging van het aantal Tor-gebruikers. Al maanden bedroeg het aantal Tor-gebruikers 600.000, toen opeens het aantal in drie weken tijd de 4 miljoen passeerde. Uiteindelijk bleek dat de beheerders achter het Mevade-botnet Tor gebruikten om met de besmette computers van het botnet te communiceren.

Volgens het Security Engineering Research Team (SERT) van Solutionary is het botnet voor een deel van de groei verantwoordelijk. Toch kan het Tor-gebruik door het botnet ook voordelen hebben. Meer Tor-gebruikers zou namelijk betekenen dat Tor beter in staat is om het verkeer van gebruikers te anonimiseren. De ontwikkelaars van Tor lieten echter eerder al weten dat het Tor-botnet nauwelijks verkeer veroorzaakte.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.