image

Overal anoniem internet met Raspberry Pi Tor Proxy

donderdag 31 oktober 2013, 13:17 door Redactie, 13 reacties

Een Amerikaans bedrijf heeft een product ontwikkeld waarmee het mogelijk is om bijna overal anoniem te internetten. Het Onion Pi Pack van Adafruit Industries bestaat uit een Raspberry Pi en een besturingssysteem dat een Tor proxy opzet, waarmee gebruikers hun surfgedrag kunnen anonimiseren.

De Raspberry Pi is een kleine computer die op Linux draait en slechts 35 euro kost. Het Onion Pi Pack bestaat uit een Raspberry Pi Model B, een speciaal doosje voor de Pi, een wifi-adapter met antenne, een 10 meter lange netwerkkabel, een micro-USB-kabel, een stroomadapter, een USB-consolekabel en een 4GB-geheugenkaart met Raspbian 7. Dit is een op Debian Linux gebaseerd besturingssysteem dat voor de Raspberry Pi is geoptimaliseerd.

Om het apparaatje te gebruiken moet eerst de netwerkkabel worden aangesloten. Vervolgens kan de Raspberry Pi via de USB-kabel of stroomadapter worden aangezet. Eenmaal opgestart maakt de Pi automatisch een access point aan genaamd Onion Pi. Al het verkeer dat via dit access point loopt wordt door het Tor-netwerk geanonimiseerd. Het Onion Pi Pack kost bij elkaar 95 dollar, waarvan een gedeelte aan de Tor Stichting wordt gedoneerd. Zie ook deze video (vanaf minuut 11:50).

Image

Reacties (13)
31-10-2013, 14:08 door Anoniem
Was het niet de NSA die 80% van de TOR-proxies zelf had opgezet?
31-10-2013, 14:40 door Anoniem
Goed om te zien!
Leuk dat er zo veel slimme koppen rond lopen in de open gedachte/source/oplossingen community!
31-10-2013, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem: Was het niet de NSA die 80% van de TOR-proxies zelf had opgezet?
Ik geloof niet dat de NSA dit gedaan heeft. Micchien een bericht om te mensen bang te maken.
31-10-2013, 15:13 door [Account Verwijderd]
Kan je nie beter (gratis) de tor browser downloaden?
Het is wel grappig.. maar niet echt functioneel.. of zijn hier voordelen die ik over het hoofd zie?
31-10-2013, 15:34 door Anoniem
super toch je accespoint voor thuis maken. het zou nog leuker zijn als je hem ook als router kan inzetten zodat je bedrade pc's ook over een tor sessie internetten ipv gewoon zeg maar.
31-10-2013, 17:15 door Anoniem
Door Mindfart: Kan je nie beter (gratis) de tor browser downloaden?
Het is wel grappig.. maar niet echt functioneel.. of zijn hier voordelen die ik over het hoofd zie?
Het voordeel is dat je iedere TCP verbinding over Tor gaat en je dus minder makkelijk je IP kan lekken bij bijvoorbeeld DNS queries van programma's. Een ander voordeel is dat als je bijvoorbeeld een hidden service draait, het moeilijker is om je werkelijke IP te achterhalen. Correct me if I'm wrong.
31-10-2013, 21:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Was het niet de NSA die 80% van de TOR-proxies zelf had opgezet?
Ik geloof niet dat de NSA dit gedaan heeft. Micchien een bericht om te mensen bang te maken.

Een grappig detail in dezen. Pas geleden was ik aan een bekende de werking van TOR aan het demonstreren, toen bleek dat de exit node van een Duitse CBP-achtige organisatie in Dresden was... Dat is nog eens een actieve databeschermings autoriteit...

Het voordeel van dit apparaat is dat het TOR verder democratiseert. TOR browser is een mooi gebeuren, maar een kastje dat je aan kan sluiten zal voor meer mensen begrijpelijk zijn.

We hebben niet zozeer de keuze tussen anonimiteit of niet, maar tussen anonimiteit als toegankelijk voor een breed publiek of als privilege voor de enkeling die geld en/of macht genoeg heeft om er aan te komen (en eventueel gebrek aan scrupules om datgene te doen wat nodig is). Dat is inclusief misdaadsyndicaten, de weg naar anonimiteit die voor hen altijd open blijft staan is gebruik maken van de identiteit van al dan niet vrijwillige katvangers.
31-10-2013, 21:42 door Anoniem
Door Anoniem: super toch je accespoint voor thuis maken. het zou nog leuker zijn als je hem ook als router kan inzetten zodat je bedrade pc's ook over een tor sessie internetten ipv gewoon zeg maar.

zou geen probleem moete zijn, de AP functie is een router gelinked naar wired. Een USB hub en een USB netwerk kaart toevoegen. Bervolgens ook de ui i routeren. Let wel, het wireless gedeelte is denk ik nog wel een shared medium :-).
vood de eest gelden de zelfde gedrags regels als met Tor.wat je op het net doet kan een hoop vertellen.
31-10-2013, 22:23 door Anoniem
Het zou mooier zijn moest het andersom werken.

Via WIFI verbinden op een openbaar netwerk (bv luchthaven, een open netwerk, ...), en dan via een 2de WIFI adapter je mobiele telefoon verbinden en via de ethernet poort je laptop.
01-11-2013, 08:42 door Anoniem
interessant project. ik vraag me echter een ding af.
Als je Linux tails (ook een debian distro) op een raspberry PI installeert bereik je toch het zelfde effect?
01-11-2013, 09:24 door Anoniem
False sense of security. Het gaat alleen om web browsing. Elke andere service (dus ook DNS) gaat nog steeds via het gewone net - op een andere manier kan het ook niet werken.
01-11-2013, 09:24 door Anoniem
@08:42 door Anoniem: Ja, dat kan, daar is het allemaal Open Source voor. Alleen ga je er dan vanuit dat zomaar iedereen dat ook kan. Linux is voor de meeste mensen (zelfs IT'ers!) nog onbekend terrein.
02-11-2013, 20:14 door SynC
96 euro is wel erg duur.. Voor 50-60 euro heb je alle benodigdheden, er staat een goede tut online die stap voor stap laat zijn hoe je er een TOR proxy van kunt maken...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.