image

Kokkin leert zichzelf hacken en wordt security-pro

zondag 3 november 2013, 09:34 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse vrouw die haar hele leven kokkin was in een eetgelegenheid in San Francisco, heeft zichzelf door boeken, wedstrijden en websites op het internet hacken en programmeren aangeleerd en is nu penetratietester bij een bekend Amerikaans beveiligingsbedrijf.

Ashley Hamilton werkte haar hele leven in de keuken, toen ze in 2011 opeens een kans kreeg om bij een Amerikaans beveiligingsbedrijf te solliciteren. Ze had echter al vijf jaar nauwelijks een computer gebruikt, maar besloot zichzelf hacken te leren, zo laat ze in een interview met Business Insider weten.

Vaardigheden

Hamilton kocht boeken en ontdekte verschillende gratis websites op internet waar ze legaal de vaardigheden voor het hacken van websites kon leren en oefenen. Ook deed ze mee aan Capture the Flag wedstrijden op internet, waarbij verschillende teams als onderdeel van een wedstrijd op een speciaal hiervoor ingericht systeem proberen in te breken.

Uiteindelijk werd ze aangenomen en binnen het bedrijf tot Application Security Engineer opgeleid. Haar doel was te controleren of een website gehackt was. Nu twee jaar verder is ze een teamleider in het onderzoekscentrum, waar ze door organisaties wordt ingehuurd om op websites in te breken en nieuwe dreigingen te ontdekken.

Reacties (4)
03-11-2013, 16:13 door Anoniem
Geeft inspiratie voor aanstaande security profs. Mooi artikel.
03-11-2013, 17:41 door Anoniem
Met andere woorden.. ik moet nu gaan leren koken? ;)
04-11-2013, 10:38 door 0tactic
she found the nokitel code
04-11-2013, 13:30 door Anoniem
Flauwe grap:

Waar een computer in de keuken al niet goed voor is. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.