image

Crimineel verkoopt toegang tot webcam van vrouwen

maandag 4 november 2013, 12:49 door Redactie, 1 reacties

Op internet is een nieuwe dienst verschenen waar cybercriminelen toegang tot de webcams van vrouwen kunnen kopen. Het gaat om computers die onderdeel van een botnet zijn en door de botnetbeheerder aan andere cybercriminelen worden aangeboden, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen.

Het aanbieden van met malware geïnfecteerde computers door cybercriminelen op internet vindt al geruime tijd plaats. Om zich te onderscheiden zoeken criminelen dan ook naar 'unique selling points', aldus beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev. Hij ontdekte een dienst die naast het aanbieden van DDoS-diensten en het versleutelen van malware, ook de nadruk legt op het aantal besmette computers van vrouwen waar een webcam op is aangesloten.

Deze computers, die onderdeel van zijn botnet zijn, worden in het productoverzicht als "female bot slaves" omschreven. Als bewijs laat de aanbieder een aantal screenshots zien die hij via de webcam van zijn slachtoffers heeft gemaakt.

Aanbieder

Voor slechts 5 dollar is het mogelijk om 100 "bots" te kopen. Het laten uitvoeren van een DDoS-aanval kost 2 dollar per uur. Volgens Danchev wordt de dienst door een beginnende cybercrimineel aangeboden, maar laat het wel zien dat de aanbieder naar unique selling points zoekt om standaard goederen, zoals geïnfecteerde computers, aan de man te brengen. Door de aanwezigheid van gelekte en eenvoudig te gebruiken malware- en exploitkits verwacht Danchev een toename van dit soort diensten door beginnende cybercriminelen.

Image

Reacties (1)
04-11-2013, 14:38 door Anoniem
Dat had een Fins pubertje ook reeds door

Gehackte webcam vrouw 100 keer meer waard dan man
https://www.security.nl/posting/41544/Gehackte+webcam+vrouw+100+keer+meer+waard+dan+man
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.