image

Anoniem e-mailen met Tor-extensie voor Thunderbird

maandag 4 november 2013, 13:29 door Redactie, 5 reacties

Na een kleine acht maanden is er een nieuwe versie van TorBirdy verschenen, de Tor-extensie voor het opensource e-mailprogramma Thunderbird. Door van TorBirdy gebruik te maken wordt alle e-mail via het Tor-anonimiseringsnetwerk verstuurd. Hierdoor wordt het echte IP-adres van de afzender verborgen.

TorBirdy 0.1.2 bevat verschillende aanpassingen en nieuwe features. Zo worden Thunderbird-updates niet langer opgedrongen, wordt Thunderbird 24 ondersteund, is de ondersteuning van Thunderbird chat verbeterd en werkt de extensie vanaf Thunderbird 10. Ook is het mogelijk om de TorBirdy-instellingen terug te zetten en is het mogelijk om via één knop te controleren of er voor alle gebruikte e-mailaccounts nieuwe berichten zijn.

Anonimiteit

De ontwikkelaars waarschuwen gebruikers dat e-mailaccounts die zonder Tor zijn gebruikt minder privacy en anonimiteit bieden dan e-mailaccounts die altijd via Tor zijn benaderd. "Toch is TorBirdy nog steeds handig voor bestaande accounts of e-mailadressen met echte namen", aldus de ontwikkelaars. Het geldt bijvoorbeeld voor mensen die veel reizen en hun locatie willen verbergen. Voor dit soort gevallen is TorBirdy uitermate geschikt.

TorBirdy werkt met de e-mailprotocollen SMTP en IMAP/POP3, maar POP3 krijgt de voorkeur boven IMAP, omdat het een veel eenvoudiger protocol is. TorBirdy 0.1.2 is al via de website van het Tor Project te downloaden en zal binnenkort ook via de website van Mozilla verkrijgbaar zijn.

Reacties (5)
04-11-2013, 17:00 door Anoniem
Ik heb een hele vieze smaak gekregen van tormail nadat ik zo'n 2000 mails van Gmail had overgezet naar tormail.
Enkele weken later was alles weg omdat de VS van mening was dat Snow den een tormail account gebruikte.
04-11-2013, 18:32 door Anoniem
@Anoniem 17:00
Je haalt een heleboel dingen door elkaar.
1. Lavabit, de mailprovider van Edward Snowden
2. Tormail.net, een e-mail service speciaal voor Tor-gebruikers die offline is gehaald kort nadat de eigenaar van Freedom Hosting werd opgepakt (omdat hun host betrokken was bij illegale activiteiten). Ze plannen een comeback, heb ik begrepen.
3. E-mailen via Tor (provider ongespecificeerd).

Dit artikel gaat over #3.
04-11-2013, 20:49 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een hele vieze smaak gekregen van tormail nadat ik zo'n 2000 mails van Gmail had overgezet naar tormail.
Enkele weken later was alles weg omdat de VS van mening was dat Snow den een tormail account gebruikte.

Alleen heeft Tor helemaal niets te maken met Tormail, zie ook https://lists.torproject.org/pipermail/tor-talk/2012-November/026304.html en http://archives.seul.org/or/talk/Mar-2012/threads.html#00271
en daarna https://www.torproject.org/projects/projects.html.en (waar dus _geen_ Tormail tussen staat).
05-11-2013, 10:28 door Anoniem
Waarom zou je anoniem mailen ?
25-11-2013, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom zou je anoniem mailen ?
Waarom zou je anoniem reageren?

Misschien omdat je in alle vrijheid je mening wil geven. Misschien omdat iets later in een heel ander context wordt gezien en tegen je gebruikt wordt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.