image

Google-topman: vermeende spionage NSA is schandalig

maandag 4 november 2013, 16:04 door Redactie, 3 reacties

Google-topman Eric Schmidt noemt het "schandalig" als blijkt dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA de verbindingen tussen de datacentra van Google bespioneerde, zoals onlangs door de Washington Post werd gemeld. De krant baseerde zich op documenten van klokkenluider Edward Snowden.

Daaruit zou blijken dat de NSA de gegevens van miljoenen gebruikers zou opvangen, hoewel specifieke details ontbraken. "Het is echt schandalig dat de National Security Agency [naar de verbindingen] tussen de Google datacentra keek, als dat waar is", laat Schmidt weten. Hij noemt de acties van de inlichtingendienst "niet oké" en stelt dat er zonder "gezond verstand" is gehandeld waarbij de privacy van mensen mogelijk is geschonden.

Beleid

Het feit dat de NSA de telefoongegevens van honderden miljoenen mensen verzamelt om een paar honderd mensen te identificeren die mogelijk een risico vormen bestempelt Schmidt als "slecht beleid...en misschien zelfs illegaal", zo laat hij in een interview met de Wall Street Journal weten.

Volgens de Google-topman begint de juiste balans tussen veiligheid en privacy met het vinden van het juiste niveau van toezicht. "Er zijn duidelijk gevallen bekend van slechte mensen, maar je hoeft niet de privacy van elke Amerikaanse burger te schenden om ze te vinden."

Reacties (3)
04-11-2013, 17:27 door vimes
pot & ketel.
05-11-2013, 07:15 door Anoniem
Google leest je berichten voor de woorden "pot" en "ketel". NSA is vooral geïnteresseerd in wie er achter de naam "Vimes" zit. NSA breekt in bij Google en steelt bedrijfsgeheimen. Google zet geen rootkit op m'n pc om te kijken of ik interessante documenten heb om reclame voor te maken. NSA liegt, ontkent, overtreedt de wet en bedreigt met geheime rechtbanken. Google probeert zo helder mogelijk te zijn. Ik weet al sinds 2006 dat ze m'n e-mail lezen tbv de advertenties. Geen problemen mee.
05-11-2013, 17:48 door vimes
Ik heb al mijn gegevens in gmail en yt gewist.
Merkwaardig genoeg wordt bij google zoekopdrachten overduidelijk nog steeds gebruik gemaakt van mijn verwijderde gegevens.
Idem dito bij video suggesties.
Reden genoeg om google te wantrouwen. En dan heb ik het nog niet eens over hun vermeende NSA achterdeurtje en hun arrogante G+ opdringerij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.