image

Vrees voor uitlevering Britse hackverdachte aan VS

dinsdag 5 november 2013, 13:06 door Redactie, 4 reacties

Supporters van de 28-jarige Brit Lauri Love, die eind oktober door de National Crime Agency (NCA) werd opgepakt op verdenking van het hacken van duizenden systemen van de Amerikaanse overheid, vrezen dat hij aan de Verenigde Staten zal worden uitgeleverd.

Love omschrijft zichzelf als een "onschuldige hippie hacker" maar volgens de aanklacht wilde hij samen met drie handlangers de operaties en infrastructuur van de Amerikaanse regering verstoren. Inmiddels zijn de supporters van Love een campagne gestart om zijn uitlevering te voorkomen.

Uitlevering

"Dit is weer hetzelfde liedje dat Amerika mensen probeert te berechten die zich niet in hun land bevinden", zegt Julia O'Dwyer. Ze voerde twee jaar strijd tegen de uitlevering van haar eigen zoon, die van copyrightschending werd verdacht. "Als iemand iets verkeerds heeft gedaan, moet hij hier worden vervolgd", aldus O'Dwyer.

De zaak kent enige overeenkomsten met die van Gary McKinnon. De Brit werd ook door de VS gezocht wegens het inbreken op allerlei systemen. Na een langdurig juridisch gevecht van 10 jaar besloot Groot-Brittannië hem niet uit te leveren.

"Het zijn alleen jonge nerds in hun slaapkamer; het zijn geen moordenaars, ze verkopen geen geheimen, ze zoeken alleen naar informatie. Uitlevering is alleen voor terroristen bedoeld, niet voor een paar jonge Britse nerds", laat Janis Sharp weten, de moeder van McKinnon. Love hangt in de Verenigde Staten een maximale gevangenisstraf van 10 jaar boven het hoofd.

Reacties (4)
05-11-2013, 14:19 door john west
de Verenigde Staten een land als voorbeeld democratie,nu dat was zo.
Zelfs Duitsland maakte een knieval,asiel voor Snowden durfde ze niet
Ze plegen op Wereld schaal roofbouw,en a-sociaal gedrag ,de rest van de wereld slikt dit allemaal.
Ze maken zich rijk door massaal geld te drukken,(opkopen slechte obligaties)dit gaat ten koste van andere landen.
Terwijl ze een gigantische schuld hebben,die in geen 100 jaar betaald kan worden, $8.699 biljoen dollar.
De Fed pompt maandelijks voor maar liefst 85 miljard euro aan geld in de economie.
Veroordeel een hack verdachte terwijl ze zelf super hackers zijn,hoe hypocriet .
05-11-2013, 14:22 door Anoniem
Jahaa, daar gaan we al. Hij heeft zichzelf een hakcur genoemd, en nou is'ie al zijn rechten preventief al kwijt.

Dom dom dom dom. Zo maakt de compjoeterbeveiligingsindustrie niet alleen zichzelf, maar ook de rest van de computerwereld het onnodig lastiger.
05-11-2013, 16:52 door Mysterio
Ik snap ook wel dat de US een crimineel die hen schade heeft toegebracht wil berechten. Niet dat ik het goedkeur, maar ik kan me voorstellen dat ze dat willen.
07-11-2013, 08:53 door Anoniem
"Het zijn alleen jonge nerds in hun slaapkamer; het zijn geen moordenaars, ze verkopen geen geheimen, ze zoeken alleen naar informatie. Uitlevering is alleen voor terroristen bedoeld, niet voor een paar jonge Britse nerds"

Wat een onzin. Ik ben niet Amerikaans gezind maar als we deze "hippie hackers" gaan zien als onschuldige nerds is het einde zoek. Hoe hipsters ze ook mogen zijn ze verdienen wel een starf. En als ze stoute dingen doen in USA mogen ze daar mooi in de kost.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.