image

FBI zoekt vijf voortvluchtige cybercriminelen

woensdag 6 november 2013, 13:42 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft de lijst van meest gezochte cybercriminelen met vijf nieuwe gezichten bijgewerkt. Het gaat om twee Pakistanen, een Rus, een Syriër en een man uit El Salvador. De twee Pakistanen worden verdacht van het hacken van telefoonsystemen waardoor de getroffen bedrijven 50 miljoen dollar verloren.

De man uit El Salvador zou malware hebben verspreid, terwijl de Syriër van betrokkenheid bij de DNSChanger-malware wordt verdacht. De Russische man zou de netwerken van drie Amerikaanse bedrijven hebben gehackt en daar gevoelige gegevens en personeelsgegevens hebben gestolen. Voor informatie die tot de aanhouding van de vijf mannen leidt looft de FBI bedragen tussen de 50.000 dollar en 100.000 dollar uit.

Voortvluchtig

De vijf mannen zijn op dit moment voortvluchtig en bevinden zich niet in de Verenigde Staten. Volgens Richard McFeely van de cyberdivisie van de FBI kunnen cybercriminelen zich niet in het buitenland verbergen. "We werken intensief met onze internationale partners samen, en door die relaties weten we individuen niet alleen op te sporen, maar als ze van land naar land reizen ze ook op te pakken."

Image

Reacties (1)
06-11-2013, 16:52 door 0101
't Is zo'n lelijke gezocht-poster dat ik even moest kijken of 'ie wel echt was. Misschien moeten ze toch iemand aannemen voor het grafisch design. Aan de andere kant, als je posters herkend worden door hun lelijkheid worden ze ook herkend...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.