image

Europol rolt internationale bende skimmers op

woensdag 6 november 2013, 14:26 door Redactie, 0 reacties

Europol heeft samen met de Canadese, Duitse en Franse autoriteiten een internationale bende skimmers opgerold, die de gegevens van meer dan 30.000 betaalpassen onderschepten en daarmee vervolgens voor een bedrag van 9 miljoen euro fraudeerden.

In totaal zijn er in de zaak 29 mensen aangehouden, waarvan zeven in Frankrijk, zes in Duitsland en zestien in Canada. De bende manipuleerde betaalautomaten in winkels en kon zo gegevens van betaalpassen kopieren, die vervolgens op valse betaalpassen werden gezet. Met deze valse passen namen de criminelen geld op. Gemiddeld ging het om een bedrag van 300 euro per valse betaalpas, aldus Europol.

De bende was zowel in Europa als Canada actief. Het onderzoek naar de criminelen, genaamd Operation Spyglass, begon vorig jaar augustus in Canada. In maart van dit jaar werden de 13 mensen in Frankrijk en Duitsland opgepakt, gevolgd door de laatste arrestaties in Canada op 29 oktober van dit jaar. De ontmanteling van de bende is nu door Europol bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.