image

"India en Rusland herbergen meeste spamzombies"

donderdag 7 november 2013, 11:56 door Redactie, 0 reacties

De meeste besmette computers die spammers inzetten voor het versturen van spam, de zogeheten spamzombies, bevinden zich in India en Rusland. Dat stelt beveiligingsbedrijf Commtouch in een nieuw rapport. Het percentage spamzombies in India daalde in het derde kwartaal met 6%.

Met een percentage van 13,2% staat het land nog steeds op een eerste plek. Het marktaandeel dat India verloor lijkt door Rusland te zijn opgepikt, dat van een achtste naar een tweede plek ging en 9,1% van alle spamzombies herbergt. Opmerkelijk in het overzicht van Commtouch is de derde plek voor Iran, waar 8,8% van de spamzombies werd aangetroffen. In totaal zijn er volgens het beveiligingsbedrijf 5 miljoen zombies actief.

Aanvallen

Een groot percentage spamzombies wil nog niet zeggen dat deze landen ook voor de meeste spam verantwoordelijk zijn. De meeste spam werd namelijk vanaf computers in Wit-Rusland (6,8%) en de Verenigde Staten (6,4%) verstuurd. Naast spam wordt 20% van de zombies ook ingezet voor het uitvoeren van aanvallen die niets met e-mail te maken hebben, zoals DDoS-aanvallen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.