image

Pinchip dwingt skimmers tot cash-trapping

woensdag 20 juni 2012, 13:08 door Redactie, 8 reacties

Sinds de beveiliging tegen het skimmen van bankpassen, lijken criminelen hun werkterrein te verleggen naar nieuwe methoden om geld te stelen bij pinautomaten. Het gaat om 'cash-trapping', waarbij de criminelen een metalen stripje op de klep voor de geldgleuf van de geldautomaat plaatsen. Hierdoor wordt het uitgekeerde geld vastgehouden. Consumenten denken dat de geldautomaat kapot is, omdat het bankpasje namelijk wel terugkomt. Op het moment de consument wegloopt, komen de criminelen het geld ophalen. De strip wordt weer teruggeplaatst en het is wachten op het volgende slachtoffer, zo stelt de politie.

Groningen
Onlangs overkwam dit enkele inwoners van Groningen. Bij een geldautomaat op de Vismarkt probeerden mensen geld op te nemen. De automaat gaf aan dat de transactie voltooid was, maar er werd geen geld uitbetaald. De gedupeerde consumenten belden vervolgens de politie via 112.

Bij nadere inspectie zagen gewaarschuwde agenten dat er met dubbelzijdige tape een aluminiumstrip op de uitgiftemond van de geldautomaat geplakt zat. Enkele maanden geleden vonden in Leeuwarden bij een pinautomaat meerdere gevallen van “cash-trapping” plaats. De politie adviseert in het geval er geen geld wordt uitbetaald om direct bankpersoneel of politie te waarschuwen. "Loop niet weg maar blijf de geldautomaat. Op die manier krijgt de crimineel geen kans krijgt om uw geld mee te nemen."

Reacties (8)
20-06-2012, 13:41 door Preddie
op zich is een doeltreffende maatregelen niet zo moeilijk. Gooi de grenzen dicht en je bent als 80-90% van de criminaliteit kwijt (vaak zijn het roemenen die gebruik maken van het schengenverdrag)
20-06-2012, 14:15 door Anoniem
Als je het geld niet meeneemt dan slikt de automaat het toch weer in.
Meestal is dat redelijk snel. Hoe kan die crimineel dan nog aan het geld komen?
20-06-2012, 14:22 door spatieman
alsof criminelen zich daar wat van aantrekken predjuh....
alsof hardcore hackers zich iets van de wet aantrekken als om hacking gaat.
etc.
20-06-2012, 19:38 door Anoniem
Het wordt tijd dat de "consument" weer "burger" wordt, en weer een realistische kijk op de wereld krijgt. Dan weet hij dat je machines nooit blind mag vertrouwen. En dan zal hij de geldautomaat voor gebruik even checken. Niet jouw taak? Dan droom maar lekker verder van een consumentenwereld waar alles "voor je geregeld wordt". Met je duim in je mond.
20-06-2012, 20:24 door wica128
Door Anoniem: Als je het geld niet meeneemt dan slikt de automaat het toch weer in.
Meestal is dat redelijk snel. Hoe kan die crimineel dan nog aan het geld komen?

Daarvoor moet het geld wel op de juiste plaats liggen, daar waar de gebruiker het ook verwacht :)
Om dat ding te openen heb je toch weer een bankpas nodig?
20-06-2012, 22:44 door Anoniem
Door Predjuh: op zich is een doeltreffende maatregelen niet zo moeilijk. Gooi de grenzen dicht en je bent als 80-90% van de criminaliteit kwijt (vaak zijn het roemenen die gebruik maken van het schengenverdrag)

Ja want de schade die door cashtrapping ontstaat, is volledig in verhouding met de schade die door het dichtgooien van de grenzen ontstaat..
22-06-2012, 13:13 door Anoniem
Is wel je kans om zo'n skimmer eens je schoenzolen van dichtbij te laten zien. Even om een hoekje gaan staan en wachten.
23-06-2012, 12:38 door spatieman
De politie adviseert in het geval er geen geld wordt uitbetaald om direct bankpersoneel of politie te waarschuwen.
uhm..
in het weekend bankpersoneel waarschuwen ?
en de politie, kom maar aangifte doen...

en, uh.
"Loop niet weg maar blijf de geldautomaat.
hoe moet je dan bank personeel waarschuwen ????
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.