image

Israëlische luchthaven eist toegang tot e-mail toeristen

woensdag 20 juni 2012, 13:24 door Redactie, 20 reacties

Israëlische luchthavenbeveiliging eist toegang tot de privé e-mailaccounts van toeristen met Arabische namen. Dat blijkt uit een verklaring van drie Amerikaanse burgers die op de luchthaven van Ben Gurion werden ondervraagd. Uiteindelijk kregen de drie geen toestemming om het land binnen te gaan.

Volgens de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet, die de e-mail van de toeristen wilde bekijken, opereert het binnen de grenzen van de wet. Het gaat om verschillende gevallen waarbij de toeristen gevraagd werd om op hun Gmail-account in te loggen. Eén van de vrouwen ging op het verzoek in, waarna de beveiligingsmedewerker vervolgens door alle e-mails heenging. Een andere vrouw die weigerde werd gezegd dat ze iets te verbergen had.

Reacties (20)
20-06-2012, 14:19 door spatieman
/sarcasme
hier je buurman.
ik wil nu je mail lezen, want ik vertrouw je niet........
20-06-2012, 14:29 door Anoniem
Tjonge, zouden ze dat ook in de USA doen? Je zou het bijna niet verwachten.
20-06-2012, 14:42 door Anoniem
We hadden het laatst over kosten van virusscanners? Moet je je eens voorstellen hoeveel tijd en geld dit geintje kost.
20-06-2012, 15:03 door Anoniem
Gebeurd al tijden bij binnenkomst in Australië. Word dit nu alleen gepost omdat het nu om Israël gaat?
20-06-2012, 15:52 door Anoniem
Hoe ironisch dat de DHS bij hun thuis hetzelfde doet...daar kopiëren ze gewoon de schijfinhoud van je laptop of tablet. Gmail kunnen ze zo al bij, dankzij de Patriot Act.

Wantrouwen en controledrift - basisingrediënten van elke toekomstige dictatuur.
20-06-2012, 17:18 door Anoniem
Mijn reply is in eerste instantie niet gerelateerd, maar berust op eenzelfde privacy principe kwestie:

In de lokale Jumbo is n.a.v. van mijn opstandig handelen*(zie onderstaand), is sindsdien een beleid aktief, waarbij elke klant verplicht is "vrijwillig" zijn tas aan de kassa te laten doorzoeken; niet meewerken betekent verwijdering uit de winkel, dreigen met politie en permanent winkelverbod.

Dus "je hebt wat te verbergen" als je niet meewerkt. Ik vind dit een zeer gevaarlijke attitude; zeker als de burger zo wordt opgevoed. De meeste burgers zullen immers meewerken omdat "men toch niks heeft te verbergen". Deze houding is een sluipende weg naar het einde van het recht en principe van privacy. (want de stemmende burger bepaalt immers de norm in een democratie, ook al neigt het naar stasie beleid zoals in het bericht hierboven vermeld is)

*minder relevant, maar toch bizar, en echt gebeurd:
een dag nadat ik in deze betreffende winkel, als vaste klant, een steeksproefgewijs verzoek weigerde om "vrijwillig" mijn (overigens lege) rugzak te laten onderzoeken, toen die ene keer geheel zonder consequenties (na mijn betoog over het privacy principe), is bovenstaande beleid in gang gezet. Men heeft ook sindsdien geimproviseerde bordjes bij de kassa gezet waarin nogmaals wordt gewezen op bovenstaand beleid. Ik vraag mij overigens af of dit niet gewoon tegen de wet indruist, maar dat zal wel weer niet.

Groet Sander
20-06-2012, 17:21 door Anoniem
nog meer redenen om niet naar Israel te gaan.
20-06-2012, 21:12 door Anoniem
Wie gaat er nu op reis naar Israël, dat is je gewoon masochisme. Het begint al met de hartelijke verwelkoming op de luchthaven in je eigen land nota bene door de veiligheidsagenten van Israël die iedereen die geen echte jood is behandelen als een potentiële terrorist.
Kom je ginder aan sturen ze je terug omdat je ze niet laat neuzen in je mail account of omdat je ooit zoiets poste als dit op een forum.
20-06-2012, 21:56 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Tjonge, zouden ze dat ook in de USA doen? Je zou het bijna niet verwachten.

Ben je gek joh. Met de National Security Act en Google binnen de grenzen hebben ze dat helemaal niet nodig. Oh ja: en ze weten ook dat je koosjer gegeten hebt op de vlucht heen, en als je elektronisch betaald hebt voor je vlucht, nemen ze ook nog even je betaalgedrag door. Dit alles geheel geautomatiseerd met een soort van fuzzy datamining programma.

George Orwell zou er jaloers op zijn.
21-06-2012, 01:48 door Anoniem
Ik heb geen Gmail account. Dus daar kan niemand bij. Ik gebruik alleen POP3 om mail op te halen. Dus er blijft niks op de servers staan. Wie achteraf mijn e-mail wil lezen moet fysiek toegang hebben tot mijn woning, want dat is de enige plek waar het bewaard blijft.
21-06-2012, 02:20 door Anoniem
Daarom ga ik ook niet naar dergelijke "enge" landen.Ik wil ook niet aan dergelijke controles meewerken.En ik roep iedereen op om mijn voorbeeld te volgen en ook niet naar deze beide landen toe te gaan.Het zijn beide in feite fascistoide dictaturen zich voordoende als demokratieen.Beide landen schenden zowel binnen als buiten de landsgrenzen de mensenrechten,denk maar aan stuxnet en flame-virussen,Guantanamo Bay,de drone-aanvallen op burgers,Abu Graib door Amerika; en de bloedbaden in de Gaza-strip,Westelijke jordaanoever en in het nog niet zo verre verleden Libanon (bijv. de bloedbaden in vluchtelingenkampen Shabraa en Shatila) door Israel.Je kunt in Israel en waarschijnlijk ook in de VS zonder vorm van proces vastgezet worden en in de VS riskeer je de doodstraf (als je bijv. als toerist per ongeluk iemand doodrijd maar zij zeggen dat het moord is).Naar zo'n land wil je toch niet toe gaan!?
21-06-2012, 07:39 door Anoniem
Mogen ze ook gaan doen met iedere Israeli die Nederland in wil.
21-06-2012, 08:45 door Anoniem
Eigenlijk bullshit, wat nauw als je in bezit bent van meerdere e-mail accounts? Voordat je naar zo'n land toegaat maak je gewoon een "fake" account aan, die je vervolgens laat zien. Wat een security zeg...man man man...*zucht*
21-06-2012, 08:58 door Anoniem
"Volgens de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet, die de e-mail van de toeristen wilde bekijken, opereert het binnen de grenzen van de wet. Het gaat om verschillende gevallen waarbij de toeristen gevraagd werd om op hun Gmail-account in te loggen."

Iedereen die naar Israel gaat en wel wat te verbergen heeft weet dus vanaf nu dat hij/zij meerdere email adressen nodig heeft, waarbij een onschuldig adres gebruikt kan worden om Shin Bet tevreden te stellen ? Indien mij deze vraag gesteld zou worden op een vliegveld, dan zou ik eigenlijk moeten vragen om welke van mijn 10 email adressen het gaat, of dat men ze allemaal willen doorspitten ;)

"Gebeurd al tijden bij binnenkomst in Australië. Word dit nu alleen gepost omdat het nu om Israël gaat? "

Nee hoor, wanneer dit soort praktijken in andere landen plaatsvinden, dan lees je daar ook over op Security.Nl - Het enige verschil is dat je dan niet dit soort bizarre en overbodige vragen tegenkomt in de reacties.
21-06-2012, 10:22 door Anoniem
As Doughman describes it, the harsh stare on the security woman’s face gave way to a slight smirk. She typed www.gmail.com on her computer, turned the keyboard toward Doughman and demanded that she log in to her personal email account.
Dat doet vermoeden dat ze van te voren al wisten dat deze vrouw een Gmail-account heeft.
the security woman read through every email with certain key words (including “Palestine,” “Israel,” “West Bank” and “International Solidarity Movement”)
Was Doughman misschien in Echelon (http://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON) of een dergelijk monitorsysteem opgevallen door bepaalde woorden in haar e-mail te gebruiken?
Volgens de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet, die de e-mail van de toeristen wilde bekijken, opereert het binnen de grenzen van de wet. Het gaat om verschillende gevallen waarbij de toeristen gevraagd werd om op hun Gmail-account in te loggen.
Dat klinkt alsof ze er blind van uitgaan dat alle e-mail via Gmail loopt, wat niet erg snugger zou zijn. Alleen is dat niet wat het artikel zegt: dat noemt Gmail alleen bij die ene persoon, en verder geven ze niet aan bij welke providers de e-mailaccounts werden aangehouden.
21-06-2012, 10:36 door Anoniem
Gewoon meerdere mailboxen gebruiken. Een paar ten behoeve van de autoriteiten en een aantal voor .... *kuch*.
Iedereen blij. :-)
21-06-2012, 13:18 door Anoniem
Denk eerder dat jullie eraan voorbij gaan dat blijkbaar bekend (!) was dat deze vrouw een Gmail account had !!! "i.d.d. Echelon iemand ?"

Deze vrouw werd dus al gemonitord.............
25-06-2012, 08:29 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb geen Gmail account. Dus daar kan niemand bij. Ik gebruik alleen POP3 om mail op te halen. Dus er blijft niks op de servers staan. Wie achteraf mijn e-mail wil lezen moet fysiek toegang hebben tot mijn woning, want dat is de enige plek waar het bewaard blijft.


POP3 is plaintext....

http://www.nirsoft.net/utils/password_sniffer.html icm https://en.wikipedia.org/wiki/ARP_spoofing

"fysiek toegang hebben tot mijn woning" -> "Een connectie hebben met de machine bij jou thuis.".

Weet je trouwens zeker dat de mail server niet gebackupped word?
25-06-2012, 19:09 door Anoniem
Het gebeurt al regelmatig dat ze op een laptop willen kijken hoor. Je kunt het gewoon weigeren, maar dan moet je wel bereid zijn je vliegtuig te missen en de volgende vlucht te nemen.
10-07-2012, 12:59 door Anoniem
Israel, het veiligste en democratische land om te verblijven. Super mooi en we hebben ontzettend veel te danken aan Israel. Maar dan moet je wel een aantal feiten kennen of gaan onderzoeken en niet anderen napraten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.