image

Google gaat Chromegebruikers op Windows extra beschermen

vrijdag 8 november 2013, 10:24 door Redactie, 1 reacties

Om Windowsgebruikers van Google Chrome tegen kwaadaardige extensies te beschermen heeft Google nieuwe maatregelen aangekondigd. Vanaf volgend jaar januari gaat de zoekgigant alleen nog maar Chrome-extensies toestaan die in de Chrome Web Store worden gehost.

Kwaadaardige extensies zijn de voornaamste klacht van Windowsgebruikers die met Chrome surfen. De extensies worden door malware geïnstalleerd of zitten met andere software gebundeld. Sinds Chrome 25 worden stille installaties standaard geblokkeerd. Toch was dat niet voldoende om Windowsgebruikers te beschermen.

Maatregel

"Aangezien deze kwaadaardige extensies niet in de Chrome Web Store worden gehost, is het lastig om de schade te beperken die ze bij onze gebruikers kunnen aanrichten. Als onderdeel van onze beveiligingsplannen kondigen we sterkere maatregelen aan om Windowsgebruikers te beschermen", zegt engineering directeur Erik Kay.

Vanaf januari kunnen Windowsgebruikers van de stabiele- en bètaversie van Chrome alleen nog installaties installeren die uit de Chrome Web Store afkomstig zijn. Ontwikkelaars die hun extensies ergens anders hosten krijgen dan ook het advies om de extensies zo snel als mogelijk naar de Chrome Web Store te migreren. De nieuwe maatregel heeft geen invloed op al geïnstalleerde extensies.

Reacties (1)
08-11-2013, 11:39 door Anoniem
Goede actie van Google, aangezien irritante extensions de startpagina kapen. Dit probleem zal dan niet meer optreden. Een nadeel: op deze manier wordt het iets lastiger om een add-blocker te installeren. Hoewel je nogsteeds de ontwikkelaarsmodus in Chrome kunt aanzetten, waardoor je alsnog extensions kunt installeren buiten de Chrome webstore om, ook na 1 januari.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.