image

Microsoft: ingebouwde Flash Player verbetert surfervaring

maandag 25 juni 2012, 09:44 door Redactie, 5 reacties

Het inbouwen van Flash Player in Windows 8 zorgt voor een betere surfervaring, met name op tablets, aldus Microsoft. De opmerking is opmerkelijk, aangezien Microsoft in februari nog stelde dat het internet zonder plug-ins veiliger zou zijn. "Een web zonder plug-ins heeft zowel voordelen voor consumenten als ontwikkelaars en we zijn allemaal bij de overgang betrokken", liet Microsoft's John Hrvatin destijds weten.

Op compatibele websites werkt de ingebouwde Flash Player ook met Metro style IE10. Dit is de nieuwe user-interface in Windows 8. "Metro style IE10 met Flash op Windows 8 laat mensen meer van het web in hoge kwaliteit zien, zeker in vergelijking met de ervaring van andere touch-first of tablet-ervaringen", aldus Rob Mauceri van het IE-team. Websites werken standaard met de ingeobuwde Flash Player in IE10.

Veiligheid
Om Flash content binnen de Metro-stijl af te spelen, moeten websites op de Compatibility View (CV) list komen. Wat betreft de veiligheid van de ingebouwde Flash Player zou Microsoft hier de nodige maatregelen voor genomen hebben, zoals het toepassen van de Software Development Lifecycle en het gebruik van beveiligingsmaatregelen als ASLR. Daarnaast gaat Microsoft Flash Player via Windows Update bijwerken, net als het nu al met IE doet.

Sandbox
Toch waren hackers blij met de ingebouwde Flash Player, aangezien het nieuwe aanvalsvectoren biedt. Wat betreft veiligheid zou Flash Player binnen Firefox nu de beste bescherming bieden. Onlangs verscheen er een nieuwe versie die sandbox-beveiliging aan Mozilla's browser toevoegt.

"De Flash sandbox voor Firefox is veel beter beveiligd en beperkter dan Flash voor Chrome of Internet Explorer. Een grote uitdaging", aldus Chaouki Bekrar van het Franse beveiligingsbedrijf VUPEN. Het bedrijf wist eerder dit jaar 60.000 dollar te verdienen door Google Chrome via een Flash Player-lek te hacken.

Reacties (5)
25-06-2012, 12:30 door Anoniem
Flash wordt gewoon nog veel gebruikt. Dat merk ik wel op m'n telefoon..
25-06-2012, 12:56 door Spiff has left the building
Eerder begreep ik dat IE10 ook voor Windows 7 aangeboden gaat worden.
Onduidelijk is of in IE10 voor Windows 7 dan ook Flash geïntegreerd gaat worden, of dat dat alleen voor Windows 8 gaat gelden.
Heeft iemand daar ergens informatie over kunnen vinden?
25-06-2012, 17:32 door Anoniem
Ik mis flash eigenlijk nooit op me ipad.
Zo snel mogelijk afschaffen die rotzooi.
25-06-2012, 18:18 door spatieman
heet dat bij ms niet ,active-x xD
25-06-2012, 22:37 door Anoniem
Flash is nu echt niet zuinig met cpu, mijn core 2 duo processor van enkele jaren oud heeft er sommige sites behoorlijk werk mee.
Dat zal gezellig surfen worden met zo'n tablet, die moet dus continu aan de lader of de batterij is leeg voor de website geladen is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.