image

Politie arresteert woninginbrekers dankzij iPad

donderdag 14 november 2013, 12:26 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft gisterenmiddag dankzij een gestolen iPad vier mannen kunnen arresteren op verdenking van inbraak. Nadat bij een woning in Chaam een iPad was gestolen bleek de geïnstalleerde beveiligingssoftware uitstekend zijn werk te doen en leidde agenten naar de inbrekers, aldus de politie.

Nadat de gedupeerden van de inbraak agenten vertelden dat er volgsoftware op de gestolen computerapparatuur was geïnstalleerd, werd nagegaan of de locatie daarvan te achterhalen was. Daarbij ving de politie al snel een signaal van de gestolen iPad op dat naar de woning leidde. Eenmaal in de woning trof de politie niet alleen de buit van de inbraak in Chaam aan.

Ook werden er nog andere spullen, waaronder computerapparatuur, aangetroffen waarvan wordt vermoed dat het bij inbraken is buitgemaakt. Bovendien werd er inbrekersgereedschap gevonden. De vier bewoners van de woning, drie mannen van 37 jaar oud en één van 33, werden aangehouden. De politie onderzoekt of zij als verdachten voor meer inbraken in aanmerking komen.

Volgsoftware

De politie noemt de aanhouding een succes dat mogelijk werd gemaakt door het gebruik van volgsoftware, die voor computers, smartphones en tablets beschikbaar is. "Met deze software is het mogelijk om het toestel na roof te traceren. U kunt uzelf en de politie helpen door daarvoor een app te installeren. Mocht uw mobiel geroofd worden, dan kunt u in de aangifte vertellen welke software u installeerde. In gunstige gevallen is het dan mogelijk om de apparatuur op te sporen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.