image

Microsoft opent nieuw Cybercrime Center in Redmond

donderdag 14 november 2013, 17:29 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-11-2013, 22:37

Microsoft heeft vandaag in Redmond een nieuw high-tech hoofdkwartier geopend om cybercrime te kunnen bestrijden. Het Cybercrime Center zal als centraal punt fungeren voor de samenwerking met onderzoekers, opsporingsdiensten zoals de FBI, klanten en partners van Microsoft.

Door verschillende zelf ontwikkelde technologieën kan Microsofts onderzoeksteam zien hoe verschillende cyberdreigingen in real-time zich ontwikkelen, waaronder SitePrint, dat het mogelijk maakt om online georganiseerde misdaadnetwerken in kaart te brengen. Een andere technologie is cyberforensics, om wereldwijd online fraude en identiteitsdiefstal te identificeren.

Het centrum beschikt over een gescheiden en beveiligde locatie voor "third-party" partners, waardoor cybersecurity-experts van over de hele wereld in het gebouw met Microsofts experts kunnen samenwerken. Dit zou de verschillende partners en industrieën ook dichter bij elkaar moeten brengen.

Hoofdkwartier

"Het werk in het Cybercrime Center richt zich op het veiliger maken van het internet, zodat consumenten, bedrijven en opsporingsdiensten het ten volste kunnen gebruiken", zegt Microsoft topman Brad Smith. Tijdens een bezoek aan het Nationale Cybercrime Hoofdkwartier van Zuid-Korea raakte Smith geïnspireerd.

"Ik zag wat ze in Seoul aan het doen waren en besefte dat wij mensen met een bredere ervaring hadden, maar dat we onze mensen niet van dit soort tools voorzagen." Toen hij terugkeerde besloot hij dat te veranderen. Het resultaat is het nieuwe Cybercrime Center. Volgens Smith een perfecte mix van mensen, tools en technologie.

Daarnaast is het ook een showcase voor wat Microsofts business inlichtingen en big data tools kunnen doen. "We definiëren een nieuw vakgebied en we gebruiken onze software, onze gegevens, onze clouddiensten en onze diensten om dat mogelijk te maken."

Image

Reacties (6)
14-11-2013, 18:01 door vimes
titel typo
14-11-2013, 21:10 door Anoniem
Even daargelaten dat een hele hoop cybercrime makkelijker bleek dan noodzakelijk, met dank aan door redmond zelf ontwikkelde technologieën en veel te lang (bij monde van een vicepresident van dat bedrijf) "geen prioriteit" geven aan beveiliging.

Met andere woorden, leuk dat ze aan de weg timmeren, maar ze zijn laat en hebben nog een lange weg te gaan voor hun bijdragen in dezen een netto positief resultaat laten zien. Ja, nog steeds, ja.
14-11-2013, 21:32 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-11-2013, 21:35
[Verwijderd]
14-11-2013, 22:05 door Anoniem
Vooralsnog kan zij beter in het eigen glazen huis eens plaatsnemen, parties juist buiten de deur houden en onderzoek plegen naar de eigen digitale zonwering, het accuraat beschermen van de eigen data bijvoorbeeld.
webwereld.nl/beveiliging/80122-microsoft-heeft-eigen-serververbindingen-nog-encryptievrij
Voor de brandweerman, het doosje op het plaatje heeft overigens twee deuren, links en rechts, de glazen wand kan vast stuk.
14-11-2013, 23:58 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-11-2013, 01:33
[Verwijderd]
15-11-2013, 02:13 door Anoniem
Door Peter V.:
Door Anoniem: Vooralsnog kan zij beter in het eigen glazen huis eens plaatsnemen, parties juist buiten de deur houden en onderzoek plegen naar de eigen digitale zonwering, het accuraat beschermen van de eigen data bijvoorbeeld.
webwereld.nl/beveiliging/80122-microsoft-heeft-eigen-serververbindingen-nog-encryptievrij
Voor de brandweerman, het doosje op het plaatje heeft overigens twee deuren, links en rechts, de glazen wand kan vast stuk.
Let maar op dat bij een panieksituatie altijd de binnenkomst-deur als uitgang wordt gekozen (zo is de ervaring). Je krijgt dan een "vertrapping" vlak voor die deur. De brandweer zal dan vervolgens de verkoolde lijken aantreffen na afloop (zoals de brandweer mij zelf verteld heeft).
Jeetje, waarom probeer je zo stoer te doen? Niet voor het eerst trouwens, beetje jammer. Maar om even serieus op je non-argumentatie in te gaan: Ik heb zelf een woningbrand en een bedrijfsbrand meegemaakt en dat is heel vervelend maar stelt verder echt geen klote voor, dus hier zijn mijn tegen-argumenten:
Ten eerste is die ruimte zo klein dat een brand makkelijk vroegtijdig wordt opgemerkt en er dus géén spontane, algehele paniek uitbreekt.
Ten tweede heeft lang niet iedere werkruimte in Nederland 2 deuren. Echt niet...
Ten derde is het de US, héél die ruimte hangt gegarandeerd vol sprinklers.
Ten vierde ben je blijkbaar geen expert op brandveiligheid ("mij zelf verteld heeft" LOL), dus hou het lekker bij je leest aub.
Ten vijfde gaat het ONLINE-security, waarom probeer je dit topic zo fanatiek te kapen???
Ten zesde duurt het verkolen van één lichaam al lang, laat staan een stapel. Kijk je veel TV toevallig?
Ten zevende, zoals al gemeld, gaat die glazen wand er zo uit. Ervaring leert namelijk dat mensen in (onder) de rook altijd naar het licht toe gaan en er staat meer dan genoeg om die ramen er uit te jassen.
Tot slot is het een still van een kort promo-filmpje, het zou zomaar kunnen dat het een studio-opname is...
Sterker nog, het zou mij verbazen als er maar een stuk of 6 werknemers in héél dat centrum zitten zonder ook maar één centraal scherm om maar iets te noemen.
Dussssssss.

En dan ON-topic, ik snap de reacties hierboven niet goed, ik ben niet bepaald een Redmond-fan, maar wat is er in hemelsnaam mis met een -blijkbaar breed gedragen- integraal security-beleid???
Ik vind het heel wat, en een goede stap van MS, wellicht in de categorie "het werd eens tijd," maar toch!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.