image

Populaire humorsite Cracked.com verspreidde malware

vrijdag 15 november 2013, 10:06 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers hebben de populaire humorsite Cracked.com gehackt en voorzien van kwaadaardige code die bezoekers met malware probeerde te infecteren. De kwaadaardige code linkte naar een domein dat op 4 november was geregistreerd en exploits voor lekken in Java en Adobe Reader bevatte.

Volgens onderzoekers van Barracuda Labs kan worden aangenomen dat de aanvallers al sinds die datum toegang tot de humorsite hebben. Uit cijfers van Alexa blijkt dat Cracked.com in de top 300 van meeste bezochte websites in de VS staat en op een 650ste plek wereldwijd.

Contact

De onderzoekers probeerden de beheerders van de humorsite te waarschuwen, maar kregen geen reactie. Daarnaast zou het niet de eerste keer zijn dat de website wordt gebruikt voor het verspreiden van malware. Ook hekelen de onderzoekers het feit dat bezoekers niet zijn gewaarschuwd en geen advies krijgen om een eventuele infectie te verwijderen. "Cracked.com zou dan ook vermeden moeten worden als je je zorgen om malware maakt", zegt analist Daniel Peck.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.